Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Muzikālais šovs OKartes skatuve gatavs startam

Pirmdien, 5. septembrī Latvijas Mūzikas kanāla un OKartes veidotā muzikālā šova OKartes skatuve 24 dalībnieki sāks dzīvi šova telpās.

Dalībnieku ikdienu varēs vērot www.lmk.lv vai Latvijas Mūzikas kanāla tiešraidēs darbdienās plkst. 9, 14, 18 un 21. Savukārt to, kā veidojas dalībnieku attiecības, būs iespējams uzzināt seriālā OKartes Skatuve. Dzimuši mūzikai ik darbdienu Latvijas Neatkarīgajā televīzijā (LNT) plkst. 20:35. Pirmais lielais koncerts Latvijas Mūzikas kanāla un LNT tiešraidē būs vērojams 10. septembrī plkst. 20:35, portālu Diena.lv informēja LNT pārstāvji.

Dalībniekiem ir tikai nedēļa, lai sagatavotos lielajam sestdienas koncertam, kurā būs jāuzstājas ar vienu jaunu, pašu radītu - dziesmu un otru - visiem zināmu Latvijā un pasaulē iemīļotu dziesmu. Dalībnieku priekšnesumus vērtēs trīs žūrijas pārstāji - katrs autoritāte savā darbības jomā.

Muzikālā projekta OKartes skatuve dalībnieki neuzstāsies pa vienam. Nometnē kino pilsētiņā Cinevilla dalībnieki izveidoja sešus muzikālus projektus - katrā pa četriem dalībniekiem. Muzikālais šovs dos iespēju vērot, kā top dziesmas, to teksti, izpildījums, šova priekšnesumi, kādas ir mūzikas industrijas aizkulises Latvijā. Būs iespēja uzzināt, kā notiek dziesmu autortiesību reģistrēšana, kā tiek veidoti to muzikālie pavadījumi un aranžējumi.

Šova dalībnieki paši būs noteicēji arī pār savām finansēm - paši pelnīs, tērēs un plānos savu budžetu. Jau pēc pirmā koncerta balsošanā iegūtā nauda un ieņēmumi no biļetēm nonāks dalībnieku rīcībā. Viņiem būs nodrošināts jumts virs galvas, nebūs jāmaksā komunālie maksājumi un, veidojot savu koncertu repertuāru un dziesmas, dalībniekiem būs iespēja strādāt ar profesionāliem mūziķiem, lai sagatavotu muzikālo materiālu.

Projektā OKartes skatuve startēs sešas muzikālās apvienības. Projektā 4 vēji apvienojušies četri muzikāli jaunieši, kuri ir satikušies Rīgā - grupas sastāvā ir Madara Grēgere no Ventspils, Kristaps Pujāts no Liepājas, Māra Katarska no Auces un Mārtiņš Ruskis no Cēsīm.

Grupā Jātnieki darbosies un muzicēs Anete Volmane no Rīgas, Sabīne Berezina no Bauskas, Mārtiņš Jātnieks no Bauskas, Rihards Millers no Cēsīm. Jaunieši satikās 12. Bauskas Country festivālā.

K1 grupu pārstāv Ivars Kļaviņš no Jelgavas, Inga Karpiča no Bauskas, Arvīds Beķeris no Ķeguma un Liene Brikovska no Rīgas. Viņi sola skatuvi padarīt par to laimīgo zemi, ko sauc par mājām.

Grupā nu un ir apvienojušies Didzis Bordo no Pļaviņām, Valters Osis no Rīgas, Elvis Elmans no Rīgas un Nauris Brikmanis no Rīgas. Viņiem visiem ir viena pārliecība - viņi vēlas radīt un izpildīt mūziku, kas pašiem ir tīkama un spētu uzrunāt arī plašāku auditoriju.

Grupā T-Band vai travelling band darbosies Kristaps Vegners no Rīgas, Edgars Balodis no Rīgas, Anita Intaite no Rīgas un Silvestrs Streičs no Rīgas.

Apvienībā Zvaigžņu zagļi darbosies Marta Ritova no Rīgas, Kristīne Pāže no Rīgas, Gints Cālītis no Ogres un Daniels Leškevičs no Lielvārdes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja