Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nils Īle piesaka sevi kā dziesminieku

4. aprīlī plkst. 19 dziesmu vakaru koncertcikla ietvaros uz skatuves Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna nams kāps Nils Īle. Daudzi viņu pazīst kā talantīgāko Latvijas perkusionistu, bet šoreiz māklinieks sevi pieteiks kā dziesminieku.

Vienmēr ir interesanti, kad mākslinieks, kurš sevi jau ir pierādījis kādā noteiktā stilā vai žanrā, atrod sevī to stīgu, kura vibrē atšķirīgi no līdz šim atklātā. Daudzu gadu garumā Nils Īle ir mācījis citus un priecējis klausītājus ar aizrautīgiem etniskiem ritmiem.

Taču daudzi nezina, ka mūziķis spēlē ne tikai tradicionālos un eksotiskos sitamos, grabināmos, rīvējamos, glaudāmos, zvanāmos un citādi vibrējamos instrumentus. Īles radošajā darbnīcā vienmēr ir atradusies arī ģitāra. Nu pienācis brīdis, kad šajā apvienībā dzimusī mūzika tiks atrādīta arī plašākai auditorijai.

Koncertā būs dzirdamas paša Nila Īles sacerētās dziesmas, kā arī viņa drauga, varētu arī teikt, skolotāja, Andra Černova sacerētie skaņdarbi. Uz skatuves viņš kāps kopā ar saviem draugiem, ar kuriem ir muzicēts jau daudzu gadu garumā - Ingūnu Rubeni (flauta, balss), Uldi Parri-Ozolu (ģitāra), Eināru Latiševu (perkusijas), Edgaru Jansonu (perkusijas), Matīsu Repsi (taustiņinstrumenti), Sergeju Judinu (bass) un Ilzi Koveri (balss).

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas Reiterna nams lielajā zālē. Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja