Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nobalso par sev tīkamāko latviešu dziesmu

Jau otrdien, 18. februārī, Dailes teātrī tiks godināti pagājušā gada spožākie ieraksti mūzikas profesionāļu vērtējumā. Vienīgā kategorija, kurā savu favorītu var izvēlēties ikviens, ir Origo Zelta dziesma, informēja Zelta mikrofona_ pārstāvji.

Balsošana jau otro gadu notiek elektroniskā veidā, nodrošinot iespēju ikvienam latviešu mūzikas atbalstītājam gan Latvijā, gan ārzemēs nobalsot par savu mīļāko 2019. gada dziesmu. Šī ir vienīgā Zelta mikrofons balva, kuru saņemot, tiek piešķirta arī naudas prēmija 1500 eiro apmērā. Jau par tradīciju kļuvusi prēmijas ziedošana labdarības nolūkiem. 2019. gadā balvu saņēma anša un Kristīnes Pāžes hits Zemes stunda, kam bija ļoti liels klausītāju atbalsts. Mākslinieki saņemto naudas balvu ziedoja fonda Līdzskaņa grūtībās nonākušo mūziķu atbalstam.

Reperis ansis stāsta: "Man vispār ir teorija, ka svarīgākie ir tie Zelta mikrofoni, kurus nedabū, nevis dabū – tos tik viegli nevar noglabāt plauktiņā un turpināt strādāt. Bet tas lielais mākslinieku komplekss, ko balvas ļoti palīdz uz brīdi "saārstēt", noteikti kādam mazinās ar jebkuru Zelta mikrofonu rokās. Tas laikam ir jautājums pašiem nominantiem, kas kuram ir svarīgāks – žūrijas novērtējums vai savu fanu atbalsts. Man abi nozīmē daudz, taču mūzikas kritiķu labos vārdus esmu dzirdējis biežāk nekā “tautas tribunālā” atzīts par labāko kādā disciplīnā."

Šogad konkurence starp pretendentiem ir sīva, un katra balss var izšķirt balvas likteni. Uzvarētājs tiks atklāts balvu pasniegšanas ceremonijā, bet pašlaik līderu trijniekā izvirzījušās šādas dziesmas (alfabētiskā secībā): Dons – Es nāktu mājās; Singapūras satīns un Horens Stalbe – Piededzini mann; Bermudu divstūris – Sarkanbaltsarkanais.

Uz balvu Zelta mikrofons kategorijā Origo Zelta dziesma pretendē 10 dziesmas (Dzīvot citādāk – Aminata, Tautumeitas, Ejam mājās – Pienvedēja piedzīvojumi,  Es nāktu mājās – Dons, Kamēr – Triānas parks, Intars Busulis, Multivitamīnu multipaka – Astro’n’out, Piededzini mann – Singapūras Satīns, Horens Stalbe, Salas – Musiqq, Sarkanbaltsarkanais – Bermudu divstūris, Te Saule aust – Instrumenti, Prāta vētra, Visā visumā Visums ir viss – Instrumenti). Par šīm dziesmām var nobalsot mājaslapā www.origo.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja