Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Norisināsies klasiskās mūzikas festivāls Spring Music Academy

Sestdien, 3. martā ar grandiozu koncertu Doma baznīcā Rīgā sāksies pirmais klasiskās mūzikas festivāls Spring Music Academy, kas norisināsies Rīgā un Siguldā līdz 16. martam.

Festivāls Spring Music Academy tiks atklāts ar koncertu 3. martā plkst. 19 Doma baznīcā Rīgā ar Jevģēnijas Ļisicinas (ērģeles, Rīga) un Maksima Novikova (alts, Krievija) piedalīšanos. Abu radošā savienība ne vien piesaista izsmalcinātākās un prasīgākās publikas uzmanību, bet arī iedvesmo talantīgākos mūslaiku komponistus radīt aizvien jaunus šedevrus.

Klasiskās mūzikas festivāls turpināsies 11. martā plkst. 19 ar koncertu Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Skatītāji varēs baudīt unikālu talantīgā amerikāņu mākslinieka Kevorka Murada projektu - valdzinošas gaismas straumes veidos teiksmainas ainas mūzikas pavadībā. Izcilākie Latvijas, Armēnijas un Krievijas muzikanti - ērģelniece Jevgēnija Ļisicina (Latvija), spožais Hačaturjana klavieru trio (Armēnija), Valentīna Borisova (arfa) un Maksims Novikovs (alts, Krievija) papildinās vizuālo vēstījumu.

13. martā plkst. 19 Latviešu biedrības Lielajā zālē būs klausāma koncertprogramma Divkauja Karena Šahgaldjana (vijole) un Maksima Novikova (alts) izpildījumā. Mūzikas pasaulē grūti atrast neparastāku duetu kā vijolei un alts. Tembru atšķirīgais un vienlaikus tik līdzīgais skanējums ļauj izbaudīt šo instrumentu visapslēptākās nianses. Koncertā mūziķu atskaņotie gan klasiskie, gan nepelnīti aizmirstie skaņdarbi pilnībā ļauj izjust visu skaņražu un izpildītāju talantīgumu.

Latvijas Universitātes Lielajā aulā14. martā plkst. 19 muzicēs Hačaturjana trio un Maksims Novikovs. Armēņu komponista Arama Hačaturjana vārdā nosauktais trio izveidots 1999. gadā. Mūzikas kritiķi ir sajūsmināti par snieguma virtuozitāti un ansambļa dalībnieku stila izjūtu. Kopš 2006. gada ansambļa sastāvs nav mainījies - pie klavierēm Armine Grigorjana, Karens Šagaldjans klausītājus apbur ar vijoli, bet Karens Kočerjans spēlē čellu. Ar Maksimu Hovikovu Hačaturjana trio ilgus gadus saista gan muzikāla, gan personīga sadarbība.

Hačaturjana trio un Maksims Novikovs sniegs koncertu arī Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 16. martā plkst. 19.

Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 15. martā plkst. 19 uzstāsies Valentīna Borisova (arfa) un Maksims Novikovs (alts) koncertprogrammā Stanza. Koncertā būs klausāms unikāls tembru valdzinājums, komponistu dvēseļu dzejiskums, itāļu belkanto brīnumainās kaskādes, noslēpumainie austrumu motīvi.

Klasiskās mūzikas festivālu Spring Music Academy rīko producentu kompānija Maxim Novikov Arts, kuras dibinātājs ir pazīstamais mūziķis no Krievijas Maksims Novikovs. Nesen viņš pārcēlies uz dzīvi Rīgā un ir nolēmis nopietni iesaistīties klasiskās mūzikas atbalstīšanā.

Biļetes uz klasiskās mūzikas festivāla Spring Music Academy koncertiem iegādājamas Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja