Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Notiks 8.Liepājas Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls

Šogad jau astoto reizi notiks Liepājas Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls, informē organizatoru pārstāvis Gundars Venens. Festivāls norisināsies no 11.līdz 18.septembrim Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē.

Festivālu 11. septembrī ar koncertu "No Baha līdz Rahmaņinovam" atklās Starptautisko konkursu laureāts no Lietuvas – Aleksandrs Isakovs. Viņš visā Eiropā sniedzis jau vairāk kā 700 koncertus. Isakova izvēlētajā programmā sastapsies ne vien laikmeti, bet arī likteņi: S. Rahmaņinovs aizokeāna ceļos devās labprātīgi, bet igauņu ērģelniekam un komponistam A.Karindi bija lemts nonākt izsūtījumā piespiedu kārtā. Klausītāji ērģelnieku iepazīs arī kā komponistu, jo Rahmaņinova klavierprelūdiju dodiez minorā ērģelēm pārlicis pats Aleksandrs Isakovs.  

Liepājas pilsētas ērģelnieks Lotars Džeriņš savā programmā ielūdzis mūziķus – Andri Ērgli, Uldi Locenieku, Reini Lapu, TV šovā radīto Liepājas Sarkano kori un jauniešu kori INTI diriģentes Ilzes Valces vadībā. Kopā viņi atskaņos 12. septembra koncertu "Dejas ar ērģelēm", kurā varēs iepazīt triju Vācijas baznīcas ērģelnieku mūziku. Tradicionālajos korāļos būs saklausāmi gospeļu un džeza mūzikas elementi. Latvijas pirmatskaņojumu vidū arī Aivara Kalēja skaņdarbs "Valsis džeza stilā". Skanēs arī Gabriela Forē un Astora Pjacollas mūzikas šedevri.  

Festivāls noslēgsies 18. septembrī ar ērģelnieces Edītes Alpes un populārā dziedātāja Žorža Siksnas koncertu "Uz melodiju spārniem". Programmā: R.Vāgnera-F.Lista, F.Šūberta, Ž.B.Forē, E.Toselli, A.Vieiras, E.Vilas-Lobusa, G.Doniceti, U.Džordāno u.c. skaņdarbi

Visi festivāla koncerti notiks Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, sākums plkst.20. Festivāla biļešu cenas Ls 2-3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja