Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Notiks komponistam Gunāram Rozenbergam veltīts koncerts

29. martā plkst. 19 Latvijas Radio 1. studijā Mirage Jazz Orchestra aicina uz koncertu Mana pasaule, kas veltīts izcilā trompetista, aranžētāja un komponista Gunāra Rozenberga 65. jubilejai.Kādā intervijā komponists Gunārs Rozenbergs atzinās, ka orķestra priekšā kā diriģents jūtas ļoti neērti, citādāk ir brīžos, kad pašam ir iespēja spēlēt trompeti.

Šāda sajūta – ka Gunārs pēc labi padarīta darba ir kaut kur tepat, nevis orķestra priekšā, bet ar trompeti malā – pārņems arī 29. marta vakarā, kad Latvijas Radio 1. studijā notiks Rozenberga 65. jubilejai veltīts koncerts Mana pasaule. Latvijas Radio mūziķis bija nostrādājis veselus 28 gadus, tāpēc nav pārsteigums, ka koncerts notiks tieši šeit, bet bez paša gaviļnieka, kurš mūžībā aizgāja 2009. gada maijā. Tā kā pēdējos piecus gadus šī talantīgā mūziķa dzīves un darba ceļš bija savijies ar Mirāžas džeza orķestri, tad likumsakarīgi, ka tieši šis kolektīvs atgādinās par Rozenberga izcilo devumu mūsu mūzikā gan ar skaņraža oriģinālkompozīcijām, gan aranžējumiem, no kuriem dažs, piemēram, brazīliešu autora Antonio Karlosa Džobima skaņdarbam Aqua de beber (Dzeramais ūdens), tapis īsi pirms Gunāra aiziešanas mūžībā. Šis koncerts iecerēts kā intīma tikšanās ar klausītājiem Gunāram Rozenbergam savulaik par mājām kļuvušajā studijā, kur tikai pavisam nedaudzi klausītāji varēs kļūt par lieciniekiem tam, kā trompetists Normunds Piesis spēlēs solopartiju Rozenberga 1979. gadā tapušajā Balādē trompetei. Iztikdams bez absolūtās dzirdes, komponists, sajūsminādamies par Latīņamerikas ritmiem, savus aranžējumus padarījis unikālus ar nerimtīgi urdošo, samezgloti sarežģīto ritmu, līdzi savam pulsējošajam dzīves tempam aicinādams arī orķestra mūziķus. Šī unikālā, temperamentīgā raksturīgā džeza asinsrite būs jūtama kā pirms daudziem gadiem tapušajās partitūrās, tā pēdējā laika kompozīcijās. Par koncerta _Mana pasaule īpašo viesi kļūs Gunāra Rozenberga kādreizējais līdzgaitnieks, sitamo instrumentu mūziķis Māris Briežkalns, jo tiks atskaņots 1981. gadā sacerētais Skaņdarbs 2 sitamo instrumentu komplektiem un bigbendam_. Orķestra mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs norāda, ka īpaši šim koncertam iestudēts sacerējums Supermārkets, jo viens no sarīkojuma mērķiem bija atskaņot arī mazāk zināmas, ne tikai pašas populārākās meistara kompozīcijas.

Koncertu rīko Mirage Jazz Orchestra un Džeza orķestru atbalsta biedrība. Biļetes iegādājamas Biļešu paradīze kasēs, www.bilesuparadize.lv un stundu pirms koncerta Latvijas Radio foajē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja