Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Otrdien notiks festivāla Rīga Jūrmala akadēmijas meistarklase, kuru vadīs pianists Jefims Bronfmans

Otrdien, 15. jūnijā, festivāla Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā notiks tiešsaistes meistarklase ar pasaulē atzītu pianistu Jefimu Bronfmanu

Meistarklasē piedalīsies trīs Baltijas valstu jaunie talanti Aleksandrs Kalējs, Mants Šerņus un Elžbieta Liepa-Dvarionaite, kuri apgūst klavierspēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā un Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē.

Jefima Bronfmana iespaidīgo tehniku, spēku un neparastās liriķa dotības, ko atzinīgi vērtē gan kritiķi, gan klausītāji visā pasaulē, šovasar klātienē varēs izbaudīt klasiskās mūzikas festivālā Rīga Jūrmala – 27. augustā Jefims Bronfmans uzstāsies Dzintaru koncertzālē kopā ar Amsterdamas Karalisko Concertgebouw orķestri un diriģentu Danielu Hārdingu. Viņš spēlēs solo Ludviga van Bēthovena Trešajā klavierkoncertā.  

Meistarklasi tiešsaistē varēs vērot ikviens interesents: www.facebook.com/rigajurmalaacademy 

Papildu informācija par Jefimu Bronfmanu: riga-jurmala.com

Aleksandrs Kalējs ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, kā arī III starptautiskā Džordža Gēršvina konkursa Ņujorkā finālists. Uzstājies koncertos un festivālos Eiropā un ASV, Aleksandrs Kalējs klavierspēli apgūst profesora Sergeja Osokina klasē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē pie profesora Avedisa Kujumdžana. Aleksandrs Kalējs meistarklasē ar Jefimu Bronfmanu izpildīs Roberta Šūmaņa Vīnes karnevālu.

Mants Šerņus ir daudzu starptautisku klaviermūzikas un kamermūzikas konkursu laureāts, kurš uzstājies gan kā solomākslinieks, gan kamermūzikas ansambļa sastāvā. Iepriekš skolojies Skotijas Karaliskajā konservatorijā, pašlaik Mants studē doktorantūrā profesora Ivari Iljas klasē Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā, kur iepriekš ieguvis maģistra grādu kamermūzikā pie profesores Marjes Lohuaru. Mants Šerņus meistarklasē izpildīs Ludviga van Bēthovena Sesto sonāti. 

Elžbieta Liepa-Dvarionaite ir Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātes studente profesores Annas Malikovas klasē. Būdama daudzu starptautisku meistarklašu dalībniece un konkursu laureāte, Elžbieta ir uzstājusies kopā ar orķestriem no visas Baltijas, kā arī ar orķestri Virtuosi Brunensis no Čehijas. Viņu pastāvīgi konsultē ievērojamā lietuviešu pianiste Mūza Rubackīte. Elžbietas Liepas-Dvarionaites izpildījumā meistarklasē dzirdēsim Aleksandra Skrjabina Piekto sonāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja