Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pianiste Poļina Osetinska uzstāsies ar solokoncertiem Rīgā un Daugavpilī

18. maijā Daugavpils teātrī un 20. maijā Lielajā ģildē notiks pianistes Poļinas Osetinskas solokoncerts. Divās pilsētās skanēs atšķirīgas programmas

Pianiste Poļina Osetinska pārstāv mūziķu paaudzi, kurai pieder arī pianists Jevgeņijs Kisins, vijolnieki Vadims Repins un Maksims Vengerovs – savulaik visi tika uzskatīti par brīnumbērniem. Savu pirmo koncertu Poļina Osetinska sniedza sešu gadu vecumā Lietuvas konservatorijā Viļņā. Pianiste ir studējusi Maskavas un Sanktpēterburgas konservatorijā, viņas albumus ir izdevušas ierakstu kompānijas Sony Music, Naxos, Bel Air, Quartz un Melodiya. Poļina Osetinska ir piedalījusies izrādēs kopā ar aktrisi Kseniju Rapoportu, mūziķi Andreju Makareviču un rakstnieci Ludmilu Uļicku. Pianiste ir uzstājusies Zalcburgas festivālā, Vīnes Mūzikas biedrības zālē, Londonas Bārbikena centrā un Ņujorkas Kārnegija zālē, kā arī daudzviet citur Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā. 

Poļina Osetinska sadarbojas ar simfoniskajiem orķestriem un izpaužas kamermūzikā. Viņa regulāri spēlē mūsdienu mūziku – Valentīna Silvestrova, Leonīda Desjatņikova, Arvo Perta, Georga Pelēča un Pāvela Karmanova kompozīcijas. 

Pēdējā laikā mūziķes sabiedriskās pozīcijas dēļ viņas uzstāšanās lielākajās Krievijas koncertzālēs tiek atceltas, savukārt mazākas kultūras iestādes pirms koncertiem izsludina par mīnētām – ar nolūku, ka publika nobīsies un izklīdīs. 

Pērn rudenī Poļina Osetinska sniedza spilgtu koncertu Lielajā ģildē, visas biļetes bija pārdotas. Toreiz Rīgā skanēja programma Baroka mūzika pasaules kino šedevros, kuru šoreiz māksliniece izpildīs 18. maijā Daugavpilī. Johana Sebastiāna Baha mūziku šajā izlasē pārstāv opusi, kuri izmantoti Andreja Tarkovska filmā Solaris, Frānsisa Forda Kopolas filmā Krusttēvs 2 un Larsa fon Trīra drāmā Šķeļot viļņus, Georgs Frīdrihs Hendelis atsauc atmiņā Ingmara Bergmana Rudens sonāti un Stenlija Kubrika Beriju Lindonu, Fransuā Kuperēns – Terensa Malika Dzīvības koku, savukārt Henrijs Pērsels – Pītera Grīneveja Zīmētāja kontraktu.

Savam koncertam 20. maijā Lielajā ģildē pianiste ir izvēlējusies Mihaila Gļinkas noktirni Šķiršanās, Sergeja Rahmaņinova prelūdijas, Leonīda Desjatņikova Bukovinas dziesmas un Valentīna Silvestrova bagateles.

Jūnijā mūziķe dosies uz Ziemeļameriku – programmu Baroka mūzika pasaules kino šedevros dzirdēs klausītāji Toronto, Bostonā, Sanfrancisko un Ņujorkā. Pēc tam Poļina Osetinska apvienos spēkus ar vijolnieku Maksimu Vengerovu – duetā viņi muzicēs Senpoldevansā, Londonā, Čikāgā un Ņujorkā. Koncertā skanēs Klāras Šūmanes, Johannesa Brāmsa, Roberta Šūmaņa un Sergeja Prokofjeva darbi. 

Biļetes uz koncertiem Daugavpilī un Rīgā var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja