Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pirmizrādi piedzīvos Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls Sniega karaliene

Nedēļas nogalē, 3. un 4. decembrī pirmizrādi piedzīvos Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls Sniega karaliene – izrāde, kas domāta gan mazajiem skatītājiem, gan ģimenēm.

Muzikālais teātris Ars Nova jauniestudējuma pirmās izrādes spēlēs Jelgavas Kultūras namā, aicinot Jelgavas un reģiona skatītājus piedzīvot jaunradītā mūzikla - Ziemassvētku pasakas - pirmatskaņojuma brīnumu kopā, stāsta Ars Nova pārstāve Anita Lūsēna.

No 14. līdz 18. decembrim Sniega karaliene viesosies Rīgas Kongresu namā, piedāvājot skatītājiem apmeklēt gan dienas, gan vakara izrādes. 19. un 20. decembrī mūzikls būs skatāms Valmieras drāmas teātrī.

Ar Rīgas domes iniciatīvu un iestudējuma radošā ansambļa atbalstu īpaša dāvana, gaidot Ziemassvētkus, sarūpēta Rīgas bērniem - 13. decembrī Rīgas Kongresu namā tiks nodrošināts bezmaksas izrādes apmeklējums trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī bērnu namu bērniem

Režiju izrādei veido režisore Inese Mičule, par krāšņo un tēlaino skatuves scenogrāfiju gādā scenogrāfe Ieva Kauliņa un video projekciju māksliniece Ineta Sipunova, kostīmos pasakas varoņus ietērps māksliniece Ieva Veita, kustība, dejas un akrobātiskie triki ir horeogrāfes Ingas Raudingas pārziņā.

Jauniestudējumā lomas atveidos: Sniega karaliene - Kristīne Zadovska, Gerda - Ieva Sutugova, Kajs - Andris Ērglis, vecmāmiņa - Andžela Goba, Puķu burve - Ieva Akuratere, kovārnis, balodis - Zigfrīds Muktupāvels, princese, Ziemeļburve - Aija Vītoliņa, Laupītāju meitene - Ance Krauze, Ziemeļbriedis - Uģis Roze, vārna, balodis - Baiba Neja, princis - Kārlis Freimanis.

Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošinās mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā un, kā stāsta mūzikla autors, skanēs dažādi sitamie instrumenti, perkusijas, akordeons, ģitāras un taustiņistrumenti, uzburot īpaši tēlainu un ziemeļniecisku skanējumu. „Mūzikla Sniega karaliene pamatā ir sena hernhūtiešu dziesma Es skaistu rozīt` zinu. Skaņdarbs man ir personiski tuvs un īpašs, jo tā bija mana tēva mīļākā dziesma. Tāpēc vienlaikus mūzikls ir kluss veltījums un pateicība manam tēvam par skaisti pavadīto bērnību,” stāsta J. Lūsēns.

Dramaturģe I. Zandere pauž savu vēstījumu par jaunradīto darbu: „Muzikālā pasaka Sniega karaliene būs svētki ģimenei - Ziemsvētku brīvdienu laika izrāde, kopīgi skatāma dažādu vecumu bērniem un pieaugušajiem. Mīlestības roze, kas vada Gerdu cauri grūtībām, kurās abi bērni izaug un kļūst pieauguši, ir tieši tā „skaistā rozīte no sīkas saknītes”, par kuru dziedam Ziemsvētkos, tā, ko viņas sirdī dēstījis Dievs. Mums ir svarīgi nepazaudēt Andersena domu par to, no kurienes radās greizā spoguļa lauska, kas liek cilvēkiem pasauli redzēt izkropļotu – ļaunuma sakne ir prāts bez mīlestības. Ja šai domai pievienojam pasakas varoņu sirsnīgās jūtas, satraucošas piedzīvojumu ainas, jokus un bērnišķīgas trakulības, burvju pārvērtības, dzīvnieku un ziedu deju virknes, ziemeļniecisko sāmu joiku atbalsis, sniega un ledus zvanus, un ragainu ziemeļbriedi – šķiet, ka svētki varētu izdoties.”

Muzikālais teātris Ars Nova papildus gādā par košu un atraktīvu mūzikla Sniega karaliene drukātu programmu, kurā mazie skatītāji atradīs atjautības uzdevumus ar mūzikla varoņiem, kā arī tajā būs mūzikla Sniega karaliene tikko ierakstīts krāšņs skaistāko dziesmu disks.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīze kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Lielformāta mūzikls Sniega karaliene iestudējums tapis ar SIA LDZ Cargo un Rīgas domes atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja