Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rīgā notiek labdarības koncerts Latgales radio atbalstam

Viņš arī atgādina, kādēļ izveidojusies šāda situācija: "Acīmredzot radio iepriekšējais īpašnieks saprata, ka ieguldījis tajā pārāk daudz līdzekļu un ka tā nav pelnoša lieta, un nolēma savas daļas pārdot. Taču jauno radiostacijas īpašnieku izveidotajā programmā Alise plus lielākā daļa raidījumu skanēja krieviski, kas latgaliešiem nešķita pieņemami.

Tādēļ šo darījumu apstrīdējām, iesniedzot protestu arī Nacionālajā radio un televīzijas padomē un Uzņēmumu reģistrā. Tā galvenā notāra lēmums būs zināms piektdien, 20.martā." Tieši no šā lēmuma atkarīga Latgales radio atbalstītāju tālākā rīcība — viņi pat ir gatavi tiesāties. "Taču pagaidām ceram ceturtdienas koncertā savākt pietiekami daudz līdzekļu, lai varētu izpirkt nepieciešamās daļas un atjaunot īsti latgaliska Latgales radio skanēšanu. Ceram, ka mums piešķirs vismaz pagaidu frekvences." Taču aktivitātes nerims: plānots, ka Latgales radio atbalsta koncerti martā un aprīlī notiks arī Latgales lielākajās pilsētās — Preiļos, Rēzeknē, Ludzā, Balvos, Krāslavā un Daugavpilī.

Koncerta idejas autors, biedrības LR valdes priekšsēdētājs Ansis Ataols Bērziņš teic, ka datums neesot izvēlēts gluži nejauši: "Rīgas Kongresu nams šomēnes varēja piedāvāt trīs brīvus datumus. Viens no tiem bija 19.marts — Jāzepa vai Jezupa diena — mūsuprāt, piemērotākais datums šādam pasākumam." Labdarības koncertā (sākums plkst.19), kurā tiks vākti līdzekļi Latgales radio daļu pirkšanai, uzstāsies divpadsmit pazīstami latgaliešu ansambļi un kapelas: Bez PVN, Crust, Dabasu durovys, Dzyga, Green Novice, Latgolys damu pops, Likteneigais pagrīzīņs iz Vainovu, Maskačkys spieļmani, Patina, Piec leita, Patrioti.lg, Restauratori i Syrūbi. Neviens mākslinieks par uzstāšanos neprasa honorāru, arī ceļanaudu no Latgales uz Rīgu un atpakaļ visi gatavi izlikt no savas kabatas. "Kopumā koncerta izmaksas ir diezgan lielas — apmēram pusotra tūkstoša latu. Taču sapratām, ka taisnība ir teicienam — kas neriskē, tas nevinnē. Tāpēc ceram uz apmeklētāju atsaucību, jo Latvijā ir nepieciešama viena sabiedriskā radiostacija, kas raidītu latgaliski. Turklāt šis koncerts, kurā katrs dalībnieks muzicēs vismaz piecpadsmit minūšu, solās būt patiešām lielisks!" Ansis uzsver, ka ieeja koncertā būs par ziedojumiem un ka vēlamais ziedojuma apmērs ir pieci lati: "Naudu varēs ziedot jau pie ieejas, tā ka katrs redzēs, cik jūs kastītēs iemetat — latu, divus vai piecus..."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja