Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgā uzstāsies alternatīvā hārdroka apvienība Seether

1. decembrī Palladium koncertzālē uzstāsies viena no mūsdienu spilgtākajām postgrendža un alternatīvā hārdroka grupām - Seether, informēja L Tips Agency pārstāve Maija Tomkalne.

Dienvidāfrikas pilsētā Pretorijā radies trio patlaban apvieno vokālistu, ģitāristu un dziesmu autoru Šonu Morganu, basistu un bekingvokālistu Deilu Stjuartu un bundzinieku Džonu Hamfriju.

Šons Morgans atzīst, ka spēcīgu ietekmi viņiem sniegusi Kurta Kobeina (Nirvana) un Alice in Chains daiļrade. Tāpat nozīmīgi bijuši Nine Inch Nails un Deftones. Tajā pašā laikā kritiķi atzīst grupas savdabīgo rokrakstu un spēcīgo, ne ar vienu citu formāciju nesajaucamo sniegumu. Nu jau vairāk nekā 15 gadus tieši dzīvās uzstāšanās ir Seether visspilgtākā reklāma.

Sākotnēji grupas nosaukums bija Saron Gas, taču, līdz ar otrā albuma Disclaimer (2002) iznākšanu, tas tika nomainīts. Grupa vēlējās izvairīties no nosaukuma līdzības ar zarīna gāzi. Dienvidāfrikā – valstī, kur prevalē popa un elektroniskā mūzika – alternatīvā roka grupas sasniegumi bija gana ievērojami. Ne velti drīz pēc debijas albuma Fragile iznākšanas, ierakstu līgumu piedāvāja amerikāņu kompānija Wind-Up Records, kas pavēra grupai pavisam cita plašuma apvāršņus.

Šī gada 1. jūlijā grupa izlaida savu sesto studijas albumu Isolate and Medicate, kas otrajā nedēļā sasniedza US Billboard Rock albumu 1.vietu.

Bundzinieks Džons Hamfrijs par albuma tapšanu teic: "Kad mēs satiekamies, starp mums izveidojas neizskaidrojama ķīmija. Tas viss jūtams arī šajā albuma. Mēs bijām ļoti koncentrējušies, tāpēc dziesmas tapa viegli un pārsteidzoši ātri. Jāatzīst, ka mūs cieši saista ne tikai mūzika. Šie puiši ir mana otrā ģimene."

Biļetes www.bilesuserviss.lv sākot no 19 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja