Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā uzstāsies spāņu flamenko ģitārists Vicente Amigo

26. novembrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) uzstāsies spāņu komponists un ģitāras virtuozs Vicente Amigo, informē koncertaģentūra Live Fest. Vienmēr ar ģitāru, vienmēr atvērts klausītājam spāņu izcelsmes virtuozais mākslinieks Vicente Amigo priecēs publiku ar flamenko skaņām, kurās spējis majestātiski apvienot vairākus mūzikas stilus, gan no Āfrikas, gan no Tuvajiem Austrumiem.

Koncerta ietvaros dzirdēsim, gan pēdējā albuma Paseo De Gracia 2009 repertuāru, gan citus slavenākos gabalus no iepriekšējiem mākslinieka albumiem, kas saņēmuši vairākkārtējus apbalvojumus, tai skaitā arī latīņu Grammy balvu."Mūzikā kalnus negāž ar izskatu, tautību vai ādas krāsu. Mūzikā kalnus gāž ar intelektu, dvēseli un tehniku! Šis mākslinieks ir viens no diviem (Paco de Lucia) flamenko mūzikas izpildītājiem un autoriem, kurš Spānijas čigānu tautas mūzikā balstīto muzicēšanas veidu ir padarījis par pilnvērtīgu žanru pasaules mūzikā blakus džezam, rokam, akadēmiskajai mūzikai, u.c. Vicente savas ģitāras spēles prasmes un briljanto tehniku izmanto kā līdzekli, lai atklātu saņdarba vēstījumu un imptovizējot sūtītu dievišķās inspirācijas klausītājiem," tā par mākslinieku izsakās latviešu mūziķis Aivars Hermanis.

Vicentes ģitārspēles stils mijas ar autentisko Paco de Lucia un romantisko Ottmar Liebert. Mākslinieks iemīlēja mūzikas skaņas jau pavisam agrā jaunībā, gūstot iemaņas pie slaveniem flamenko māksliniekiem: El Tomate, Meringue de Cordoba un Manolo Sanlucar, ar kuru kopā viņš nostrādāja vairāk nekā desmit gadus. Runājot par flamenko, Vicente apgalvo, ka tā ir māksla, kurai nav robežu, nav kultūras -, tā ir universāla valoda, kas spēj vienot.

Par 21. gadsimta flamenko ģitāristu dēvēto mākslnieku Vicente Amigo Rīgā varējām dzirdēt pirms sešiem gadiem, kad mākslinieks pirmo reizi priecēja Latvijas mūzikas cienītājus. 26. novembrī viņš atgriezīsies, lai prezentētu savu pēdējo gadu veikumu.

Biļetes uz Vicente Amigo koncertu iespējams iegādāties visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja