Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Rīgā uzstāsies vijolniece J.Frolova un pianists V.Staņevs

Somijas mūzikas aģentūra "Fazer Artists Management" Eiropas turnejas laikā piedāvā vienīgo koncertu Latvijā: Rīgā, Melngalvju namā 28. oktobrī plkst. 19 uzstāsies daudzsološais duets Jekaterina Frolova (vijole) un Veselins Staņevs (klavieres) – izcili pasaules klases mūziķi, dažādu prestižu konkursu laureāti un neskaitāmu godalgu ieguvēji, pavēstīja koncerta producente Sandra Zandberga.

Vijolniece Jekaterina Frolova (1985) dzimusi Sanktpēterburgā, studē un dzīvo Vīnē. Viņa strauji guvusi panākumus starptautiskos konkursos un koncertos Eiropā. Veselins Staņevs (1964) dzimis Varnā (Bulgārija), studējis Sofijas Mūzikas akadēmijā, Maskavas konservatorijā un Parīzes Augstākajā mūzikas konservatorijā, jau 90-to gadu sākumā pārsteidzis mūzikas pasauli kā neikdienišķs talants, tagad dzīvo Parīzē un Šveicē, koncertē ievērojamās Eiropas koncertzālēs. Gaidāmā koncerta programmā skanēs: Roberta Šūmaņa "Fantāzijskaņdarbi", Ludviga van Bēthovena "Kreicera sonāte", Johannesa Brāmsa Trešā sonāte klavierēm un vijolei re minorā, kā arī Morisa Ravela koncertrapsodija "Čigāniete" Koncertus Baltijas valstīs "Fazer Artists' Management" organizē sadarbībā ar "Pille Lill Music Fund" (Igaunija) un Mūzikas un mākslas atbalsta fondu Latvijā. Biļetes tirgo "Biļešu serviss" par Ls 7 , studeniem un pensionāriem Ls 4. Biļetes būs nopērkamas arī pirms koncerta tā norises vietā.


Izziņai: Mūzikas aģentūra "Fazer Artists' Management", kas dibināta 1903. gadā, ir viena no pasaules vecākajām klasiskās mūzikas aģentūrām. Tā pārstāv ļoti plašu starptautisku mākslinieku loku no cienījamiem maestro līdz jauniem talantiem. Aģentūras mītnes vieta ir Somijā, taču tās vēsturē sevišķa vieta allaž bijusi ievērojamiem krievu mūziķiem, jo "Fazer" savulaik organizēja leģendāro Krievijas mūziķu Svjatoslava Rihtera, Mstislava Rostropoviča un Dāvida Oistraha pirmos koncertus Rietumos, un arī Krievu Impēriskā baleta pirmo starptautisko turneju. Ar aģentūras "Fazer" gādību arī tādi ievērojami pasaules mūziķi kā komponists un diriģents Gustavs Mālers un čellists Pablo Kazalss 20. gs. sākumā tika uzņemti Helsinkos pa ceļam uz koncertiem Sanktpēterburgā. Vairāk nekā simts gadus Fazer Artists' Management vēl arvien ir vadošā mūzikas aģentūra Somijā. Helsinku "Finlandia" zālē  pēdējos gados tā rīkojusi Grigorija Sokolova, Marija Peraijas, Vladimira Aškenazi, Olli Mustonena, "Berlīnes filharmoniķu" un Filadelfijas orķestra koncertus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja