Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Rīgā viesojas indiešu vijoļģēnijs

"Nekas tā neiedvesmo kā mana izcilā kolēģa Subramaniama mūzika. Katru reizi, viņu klausoties, es nepārstāju brīnīties," tā Indijas vijolnieka Lakšminaraiana Subramaniama talanta neparasto daudzpusīgumu un spilgtumu cildinājis pasaulslavenais vijolnieks un diriģents Jehudi Menuhins.

Beidzot arī Rīgā koncertā Pasaules Tirdzniecības centrā (Elizabetes ielā 2) 1. novembrī plkst. 19 gaidāma unikāla iespēja iepazīties ar vienu no izcilākajiem mūsdienu vijolniekiem projektā Global fusion. Tajā viņš muzicē kopā ar dēlu, meitu, sievu, indiešu un rietumu mūziķiem, apvienojot maigo, mikrotoņiem bagāto un instrumentāli virtuozo indiešu meditatīvās mūzikas skanējumu ar mūsdienu džeza un t. s. Pasaules mūzikas improvizācijas principiem.

L.Subramaniams ir viens no tiem indiešu mūziķiem, kuri ar savu talantu un personības spēku, līdzīgi leģendārajam Ravi Šankaram un viņa sekotājiem, būtiski ietekmē visas pasaules mūzikas attīstību. Dzimtenē jau sen par vijoles karali indiešu klasiskās mūzikas karnatakas stilā atzītais mākslinieks savā radošajā ceļā ticies (kopā koncertējis un veicis ierakstus) ar tādiem XX un XXI gs. džeza korifejiem kā vijolniekiem Stefanu Grapelli un Žanu Liku Ponti, taustiņinstrumentālistu Hērbiju Henkoku, ģitāristu Leriju Korelu, perkusionistu Billiju Kobamu, saksofonistu Ravi Koltreinu. Pērn viņš uzstājās kopā ar Stīvu Vonderu ANO Ģenerālajā asamblejā, ANO 67. gadadienai veltītā Miera vēstījumā. Vieskoncerts ir Indijas vēstniecības Zviedrijā un Latvijā iniciatīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja