Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Domā uzstāsies vācu ērģelnieks Kristofs Boserts

Viens no atzītākajiem Makša Rēgera mūzikas speciālistiem, profesors Kristofs Boserts piektdien, 1. septembrī, plkst. 19 muzicēs koncertā Rīgas Domā. Tas būs veltījums šā gada ērģeļmūzikas lielmeistara vācu komponista Makša Rēgera 150. gadadienai.

Koncertā izskanēs arī Johana Sebastiana Baha Fantāzija un fūga solminorā, kuras tēmas iekļautas arī vērienīgajās M. Rēgera variācijās. Rīgas Doma ērģeles ir izcils romantisma laika ērģeļbūves paraugs, kas ar savu vērienīgumu un skanējuma pilnību īpaši piemērots vācu romantiskās mūzikas atskaņojumiem, bet jo īpaši Makša Rēgera skaņu gleznām. Rīgas Domā jau izskanējuši septiņi M. Rēgera mūzikai veltīti koncerti, bet pēdējie divi izskanēs 3. un 24. novembrī.

Vācu ērģelnieks Kristofs Boserts bijis profesors vairākās nozīmīgās augstskolās: Štutgartes Musikhochschule (1987-1991), Eslingenas Hochschule für Kirchenmusik (1987-1992), ērģeļu profesors un Protestantu baznīcas mūzikas studiju komisijas vadītājs Trosingenas Musikhochschule. Viņš ir pieprasīts koncertērģelnieks visā pasaulē. Pirms 8 gadiem viesojies arī Rīgas Domā. No viņa daudzajiem radio, TV un CD ierakstiem īpaši jāizceļ visu Maksa Regera ērģeļdarbu ieraksts uz autentiskiem instrumentiem (Intercord/EMI) un pasaulē pirmais pilnais Johana Sebastiana Baha “Labi temperēto klavieru” ieraksts uz 18. gadsimta instrumentiem. Būdams daudzu muzikoloģisko pētījumu un lekciju autors, Kristofs Boserts ir saņēmis ievērojamu atzinību no starptautiskās mūzikas sabiedrības, kā arī, protams, par skaņdarbiem, ko viņam pasūtīja radio stacijas un lielākie festivāli. K. Boserts ir daudzu ērģeļmūzikas festivālu iniciators, ērģeļu būves un restaurācijas darbu konsultats, publicējis plašus pētījumus par dažādiem mūzikas vēstures stiliem, jo īpaši vāciski runājošo valstu mūzikas kultūrā.

www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja