Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sācies jau piektais Velomūzikas brauciens

No 25. jūnija līdz 2. jūlijam pa Latgales un Vidzemes ceļiem un takām norisināsies jau piektais Velomūzikas brauciens, kurā mūziķis Kārlis Kazāks kopā ar domubiedriem sniegs gan publiski izsludinātus, gan gluži nejaušus akustiskus koncertus ceļā sastaptajiem cilvēkiem.

Velomūzika aicina pievienoties - koncertos, kādu brīdi līdzi braucot, vai nejauši sastopoties Latvijas skaistumu iepzīstot.

Velomūzika ir mūziķu Kārļa Kazāka, Jura Kroiča, Kaspara Tobja un Māra Bīmaņa radīts muzikāls ceļojums, kurā mūzikas instrumenti un viss ceļošanai vajadzīgais tiek vests līdzi uz velosipēdiem visa ceļa garumā, tādējādi radot iespēju muzicēt jebkurā vietā, mirklī un ikvienam klausītājam. Mūzika ir vienīgā valūta arī naktsmāju meklējumos, mainot koncertu pret vietu nakšņošanai.

Šogad paši naktsmāju devēji ir noteicēji par to, cik publiska būs ik vakara Velomūzikas dalībnieku uzstāšanās.
"Mums tas šķiet godīgi - ļaut mūs uzņemošajiem cilvēkiem pašiem izlemt kādu vakara koncertu gribās piedzīvot - tikai pašu lokā, vai kopā ar apkārtnes ļaudīm un interesentiem. Arī mums pašiem ir interesanti piedzīvot dažādus vakarus," stāsta idejas autors un dalībnieks Kārlis Kazāks.

Velomūzika 25. jūnijā sāks savu ceļojumu izkāpjot no autobusa Rēzeknē, lai astoņās dienās ar velosipēdiem savā ceļā nonāktu Lūznavā, Maltā, Stirnienē, Murmastienē, Īdeņā, Rogovkā, Rancānos, Tilžā, Rugājos, Stāmerienā, Pilskalnā, Lejasciemā, Sinolē, Rankā, Jaunpiebalgā, Gatartā, Drustos un finišētu Raunas novadā.

Iespēja sastapt Velomūzikas braucienu ikvienam interesentam būs šādās vietās: 26. jūnijā Murmastienes informācijas centrā; 27. jūnijā Īdeņas Zvejnieku mājās; 29. jūnijā Jāņu kalniņā pie Rugāju Kultūras centra; 1. jūlijā eko saimniecībā Lielkrūzes Jaunpiebalgas novadā; 2. jūlijā Raunas novada Baižkalna dzirnavās.

Visērtāk Velomūzikai sekot un pievienoties ir iepzīstoties ar mājaslapu www.velomuzika.com, un sekojot brauciena Twitter kontam.

Velomūzika aizsākās ar Kārļa Kazāka un Jura Kroiča iniciatīvu 2012. gadā, sākot braucienu no Staburaga, izlīkumojot Vidzemes ceļus un mazliet viesojoties Igaunijā, finišējot Oleru muižā. Pirmajam braucienam sekoja 2013. gada piedzīvojumi Latgalē un Sēlijā, un tajā pašā gadā, kopā ar Latvijas Televīziju veiktais ceļš no Zvārtavas uz Likteņdārzu. Savukārt 2014. gadā Velomūzikas ceļš veda no Jelgavas, pa Lietuvas pierobežu līdz Papei, un tālāk uz finišu Padurē.

"Jau 2000 kilometri, kas paveikti pa Latvijas mazākas nozīmes ceļiem, takām un pļavām, ir pierādījuši, ka mūsu mūžam ceļu Latvijā netrūks. Latvija ir bagāta. Daba mainās nepārtraukti, un sastapto cilvēku stāsti ļauj smelties spēku un iedvesmu," stāsta Kārlis Kazāks.

Līdz šim Velomūzikas braucienos ir piedalījušies mūziķi - Kārlis Kazāks, Juris Kroičs (Jauns Mēness, K-remonts), Kaspars Tobis (Dzelzs Vilks), Māris Bīmanis (Oceanfall, Kārlis Kazāks), Jānis Strapcāns (H2O) un aktieri Arturs Krūzkops un Ilze Blauberga. Katrā braucienā Velomūzikas sastāvs ir atšķirīgs ar jauši un nejauši sastaptiem līdzbraucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja