Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Slavenais norvēģu pianists Andsness pasniegs Rīga Jūrmala meistarklases Baltijas jaunajiem pianistiem

Turpinot iesākto meistarklašu sēriju, Rīga Jūrmala akadēmija izziņojusi tiešsaistes meistarklasi pianistiem, kuru pasniegs pasaules slavu guvušais norvēģu pianists Leifs Ūve Andsness.

Meistarklasē piedalīsies jaunie talanti no Baltijas valstīm - igauņu pianiste Tāhe Lī Līva no Tallinas mūzikas vidusskolas, kā arī latviešu un lietuviešu jaunie pianisti Kārlis Bukovskis (Emīla Dārziņa mūzikas skolas 2. kursa students pedagoģes Ligitas Muižarājas klavieru klasē) un Kristians Magelinskas.

Meistarklases norisei varēs sekot 18. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 21.00 akadēmijas Facebook lapā.

Leifs Ūve Andsness ir norvēģu pianists, kuru izdevums New York Times nodēvējis par "pianistu, kam piemīt meistarīga elegance, spēks un dziļš skatījums", savukārt Wall Street Journal – par "vienu no savas paaudzes apdāvinātākajiem mūziķiem". Ar savu izcilo tehniku un daudzveidīgajām interpretācijām slavenais norvēģu pianists ir guvis atzinību visā pasaulē, muzicējot kopā ar pasaules vadošajiem orķestriem prestižākajās koncertzālēs, veidojot aizraujošas soloprogrammas, un ieskaņojot mūzikas vēsturē nozīmīgus ierakstus. 

"Leifa Ūves Andsnesa uzstāšanās festivālā Rīga Jūrmala bija plānota šī gada augustā, to apvienojot ar klātienes meistarklasi jaunajiem studentiem, taču, pielāgojoties situācijai, esam raduši kvalitatīvu, alternatīvu tiešsaistes risinājumu, lai studentiem nodrošinātu iespēju satikt mākslinieku, uzdot sev interesējošus jautājumus par klavierspēli un meistarklases laikā apgūt jaunas prasmes," saka Toms Ostrovskis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors un festivāla Rīga Jūrmala mūzikas izglītības projekta vadītājs. "Ņemot vērā studentu un pasniedzēju atsaucību, plānots, ka meistarklases turpināsies visas vasaras garumā, nodrošinot iespēju apgūt prasmes visdažādāko instrumentu grupām."

Meistarklase pianistiem Leifa Ūves Andsnesa vadībā, kas notiks 18. jūnijā, turpinās jau iesākto tiešsaistes meistarklašu sēriju, piedāvājot studentiem izkopt jaunas nianses un virtuozitāti tādos skaņdarbos klavierēm kā F. Lists - Tarantella S.162/3 (no cikla Ceļojumu gadi, Venēcija un Neapole), M. Ravēls - Skumjie putni, Laiva okeānā, Āksta rīta dziesma no cikla Atspulgi, K.Debisī - Līksmības sala, L.106 un Skrjabins - Ceturtā klaviersonāte Fa# mažorā, op.30.

Līdz šim jau ar 14 meistarklasēm piedalījušies virkne vadošo Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķu - Natālija Švābe (pikolo flauta), Laionels Kotē (čells), Julita Smolena (vijole), Tobiass Steimans (vijole) un Džīheija Lī (vijole). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja