Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešraidē būs skatāmi divi jauni LNSO koncerti

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) tiešraidē piedāvās divus jaunus koncertus - otrdien, 23. februārī, plkst. 19 sadarbībā ar Latvijas Radio 3 Klasika tiešraidē skanēs koncerts Sarkisjans un Bulajevs, savukārt ceturtdien, 25. februārī, plkst. 19 varēs vērot koncertu Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis, informēja LNSO pārstāvji.

Otrdien, 23. februārī, plkst. 19 kamermūzikas koncertā Sarkisjans un Bulajevs. Dueti vairākas starptautiskas godalgas ieguvušais vijolnieks un LNSO koncertmeistrars Georgs Sarkisjans aicina talkā 16 gadus veco Latvijas talantu, Lielās mūzikas balvas nominantu Daņiilu Bulajevu, kurš pirmo koncertu kā solists ar kamerorķestri sniedza vien piecu gadu vecumā. Koncerta Sarkisjans un Bulajevs. Dueti programmā skanēs mazāki Paula Hindemita, Bēla Bartoka, Šarla Berio un Luija Špora opusi, izvērstāki Johana Vencela Kallivodas un Volfganga Amadeja Mocarta dueti, kā arī  būs pārsteigums – G. Sarkisjans iepazīstinās ar savām alta spēles prasmēm, savukārt D. Bulajevs sēdīsies pie klavierēm. Vēl viens interesants, abus mūziķus vienojošs fakts – izcilā skolotāja, vijolniece, Georga Sarkisjana mamma – Nellija Sarkisjana.

Ceturtdien, 25. februārī, plkst. 19 koncertā Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis izskanēs Tālivalža Ķeniņa Koncerts klavierēm, sitaminstrumentiem un stīgu orķestrim. 1990. gadā, ierodoties Latvijā pēc ilgu gadu pārtraukuma, slavenais latviešu izcelsmes komponists Tālivaldis Ķeniņš bija dziļi iespaidots no dzimtenē notiekošajiem brīvības atgūšanas procesiem, savas emocijas ietērpjot jaunā skaņdarbā. Koncertā, kas izskanēs 25. februārī, šī skaņdarba solo izpildīs viena no pieprasītākajām pianistēm Latvijā – virtuozā Agnese Egliņa, kas tikusi nominēta Lielajai mūzikas balvai 2020 kategorijā Par izcilu sniegumu gada garumā. Sitaminstrumentu partiju izpildīs LNSO sitaminstrumentu grupas koncertmeistars Edgars Saksons.

Volfganga Amadeja Mocarta Koncertā flautai un orķestrim Remažorā solista gods ticis flautas pavēlniekam Tommāzo Pratolam, kura maigā un skanīgā spēle apbur un valdzina visus šī instrumenta cienītājus. Itāļu flautists kopš 2019. gada ir LNSO flautu grupas koncertmeistars, šo titulu iegūstot sīva konkursa rezultātā. Viņš piedalījies pasaules prestižākajos mūzikas festivālos – Baireitas Jauno mākslinieku festivālā, klasiskās mūzikas festivālā Pacific Japānā un Cermatas mūzikas festivālā. 2020. gada februārī Pratola uzstājās Florences opernamā kā pirmās flautas vietnieks.           

Koncertā izskanēs arī Pētera Čaikovska 4. orķestra svīta Mocartiāna, ko komponists radījis par godu operas Dons Žuans 100. gadadienai, veltot to savam dziļi cienītajam profesijas brālim Volfgangam Amadejam Mocartam. Koncertā pie diriģenta pults redzēsim Gunti Kuzmu, ar interesantiem un saistošiem stāstiem to bagātinās Orests Silabriedis.

Koncerta Sarkisjans un Bulajevs. Dueti tiešraidi otrdien, 23. februārī, plkst. 19 tiešraidē būs iespēja dzirdēt Latvijas Radio 3 Klasika ēterā.

Savukārt ceturtdien, 25. februārī plkst. 19  koncertu Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis bez maksas būs iespēja skatīties LNSO mājaslapā www.lnso.lv, Facebook, YouTube kontā, kā arī tiešraidē Latvijas Radio 3 Klasika. Pēc tiešraides koncerta ierakstu no 27. februāra līdz 6. aprīlim būs iespēja noskatīties LNSO mājaslapā un YouTube kontā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja