Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešsaistē būs skatāms Dziesmu svētku kustības aktualitātēm veltīts izglītojošs sarunu cikls

Tuvojoties latviešu Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtai, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar PIKC NMV Rīgas Doma kora skola sāk informatīvi izglītojošu lekciju, diskusiju un nodarbību ciklu Laudamus+ koru diriģentiem, dziedātājiem un visiem Dziesmu svētku kustības dalībniekiem, informēja LNKC pārstāvji.

Raidījumu cikls būs skatāms Rīgas Doma kora skolas kanālā YouTube vietnē pirmdienās plkst. 18, sākot no 7. decembra. Pirmajā raidījumā par Dziesmu svētku tradīcijas rašanos mūsu valstī 19. gadsimtā ar Latvijas Radio žurnālisti Māru Rozenbergu sarunāsies topošās vēsturiskās spēlfilmas Zeme, kas dzied veidotāji Māris Martinsons un Dainis Īvāns, kā arī topošās grāmatas Dziesmu svētkiem 150 galvenā redaktore, muzikoloģe Ilze Šarkovska-Liepiņa. 

Cikla Laudamus+ turpinājumā – aktuālas sarunu un diskusiju tēmas, tai skaitā Dziesmu svētku tradīcijas vēsturisko posmu apskati, 2023. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Koru lielkoncerts Tīrums. Dziesmas ceļš, brāļu Kokaru 100 gadu jubilejas atzīmēšana nākamgad un abu izcilo diriģentu loma Latvijas koru kustībā, jauniešu kora Kamēr... fenomens kolektīva 30 gadu jubilejas kontekstā, bērnu koru loma Dziesmu svētku tradīcijas ilgtspējā un citi temati, kā arī praktiskas nodarbības koru diriģentiem.

"Laikā, kad koru ikdienas mēģinājumi to ierastajā formā nav iespējami, ir svarīgi atrast kvalitatīvu veidu, kā bagātināties un emocionāli attīstīties. Šīs projekts ir iecerēts kā zināšanu, aktuālas informācijas un vērtīgu viedokļu apmaiņas platforma, kas veidotu spēcīgu saikni starp visiem Dziesmu svētku kustības dalībniekiem – dziedātājiem, diriģentiem un organizatoriem," uzsver projekta idejas autors, Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas nodaļas vadītājs Jurģis Cābulis.

Informācija par gaidāmajiem cikla Laudamus+ tiešsaistes pasākumiem būs pieejama organizatoru tīmekļvietnēs www.lnkc.gov.lv, www.rdks.lv, kā arī sociālajos tīklos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja