Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Trombonista Vaira Nartiša stand up izrāde Pūt un palaid visā Latvijā

Viens no labākajiem Latvijas trombonistiem, soloatskaņotājs, Latvijas Nacionālās operas orķestra mākslinieks un pūšaminstrumentu izgudrotājs Vairis Nartišs piedāvā publikai jautru instrumentālā stand up teātra izrādi Pūt un palaid!, ar kuru viņš šovasar apceļo Latviju.

Izrāde Pūt un palaid! risinās kā jautri piedzīvojumu stāsti iz dzīves, ietērpjot tos instrumentālās performancēs. "Mēs esam pārdzīvojuši smagu izolāciju, piespiedu dīkstāvi un lielāko krīzi mūsu atjaunotās valsts laikā. Nav noslēpums, ka māksliniekiem šis laiks bija īpaši smags – nācās iztikt bez skatītāju klātbūtnes, līdzjušanas un aplausiem. Lai arī joprojām esam spiesti dzīvot ar zināmiem ierobežojumiem, esmu priecīgs klausītājiem piedāvāt manis izloloto izrādi Latvijai jaunā – instrumentālā stand up – žanrā," stāsta Vairis Nartišs.

"Savās muzikālajās performancēs vienmēr esmu meklējis visdažādākos un vistrakākos izpausmes veidus. Šoreiz lai tā būtu jauna izpausmes forma izrādes veidā, izmantojot ļoti plašu mūzikas instrumentu klāstu: trombonu, vienīgo Latvijā esošo Alpu ragu (tā garums ir četri metri), manis izgudroto subkontrabastrompeti (tādas pasaulē ir tikai četras), blokflautu, kurā pūš caur degunu. Izmantošu arī dārza aksesuārus – dārza šļūteni, lejkannu, bērnu āmurīti, elektrisko urbjmašīnu un burkānu –, kas manā dziesmas Don’t Worry Be Happy versijā pārtaps gan par taurēm, gan perkusijām," atklāj Vairis Nartišs. Izrādes beigās viņš spēlē visu acu priekšā no burkāna pašgatavotu taurīti.

Hepeninga skatītāji piedzīvos rotaļlietu stāstu, kurā kopā ar izrādes vienīgo mūziķi un aktieri piedalīsies vairāki runājošie kāmji, dejojošais suns, YouTube zvaigzne Gangnamstails un zaķis trombonists, publika uzzinās arī par kuriozākajiem atgadījumiem Operā, kur Vairis Nartišs pavadījis 24 gadus. Nu viņš ir apkopojis gan savus un kolēģu piedzīvojumus, gan nostāstus vēl no pirmās neatkarīgās Latvijas laikiem. Piemēram, par ugunsdzēsēju, kurš operas Jevgeņijs Oņegins dueļa skatā, aizskatuvē imitējot šāvienu troksni, sitis ar āmuru pa laktu un reiz trāpījis sev pa kāju. Pār visu zāli toreiz atskanējis necenzēts vārds. Skatītāji Vaira Nartiša izrādē varēs iejusties arī "īstas" operpublikas lomā, kur viens krāc, cits žāvājas, čaukstina konfekšu papīrīšus vai prasa, vai drīz beigsies.

Pirmās izrādes jau smīdinājušas skatītājus Zasā un Koknesē. Piektdien, 10. jūlijā, plkst. 18 Vaira Nartiša stendaps notiks Jēkabpils novada Rubeņos, pēc tam Salacgrīvā 11. jūlijā plkst. 12, Saldū 15. jūlijā plkst. 19, Kuldīgas estrādē 16. jūlijā plkst. 18, Lēdmanē 18. jūlijā plkst. 19, Vestienā 8. augustā, Sēmē Tukuma novadā 15. augustā, Staburagā 30. augustā, Jaunsvirlaukā 19. septembrī. Izrāžu saraksts tiek papildināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja