Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspilī uzstāsies elektroniskās mūzikas mākslinieks The Field

Teātra nams Jūras vārti 29. decembrī aicina uz Vecgada pasākumu, kura ietvaros savu pirmo un līdz šim vienīgo uzstāšanos Latvijā sniegs zviedru elektroniskās mūzikas mākslinieks un producents The Field, informēja koncerta organizatori.

Zviedrijas dienvidos dzimušais Aksels Vilners (Axel Willner) sevi kā arī šodien vienu no savdabīgākajiem un interesantākajiem elektroniskās mūzikas producentiem pieteica jau pagājušā gadsimta 90. gadu vidū. Tolaik, ar vienu kāju Stokholmā, ar otru – Lisabonā, un vienlaikus mūziku studējot gan akadēmijā, gan apmeklējot savu mīļāko grupu Misfits un Dead Kennedys koncertus, Aksels sāka pats radīt drone estētikas un izdevniecības Warp iedvesmotu mūziku, vienlaikus joprojām spēlēdams ģitāru dažā labā pankroka grupā un aizraujoties arī ar ambiento ģitārmūziku. Sakūlis šādu muzikālo atsauču atstātos iespaidus savu agrīno projektu Larks Blek, Porte, Corouan un James Larsson daiļradē, kuru tūkstošgades sākumā publiskoja paša veidotā izdevniecība Garmonbozia, Aksels Vilners sevi kā The Field pieteica 2004. gadā, parakstot līgumu ar izdevniecību Kompakt.

Ar 2007. gadā klajā nākušo debijas pilnmetrāžas albumu From Here We Go Sublime mūziķis sevi plašākai publikai pieteica jo spilgti. Ne tikai klausītāju, bet arī mediju NME, BBC, Pitchfork un citu uzmanība daudziem lika ierakstu ierindot starp dekādes labākajiem. To apliecina arī Metacritic apkopotie dati – 2007. gadā otru tikpat augstu vērtētu albumu klajā laidis vien Burial.

Šo vairāk nekā desmit gadu laikā izceļojies pa nozīmīgākajiem pasaules festivāliem un koncertvietām, kritiķu slejām medijos, kā arī dažādām sadarbībām studijā un uz skatuves, ierakstot sekojošos albumus un atskaņojot to materiālu koncertos, The Field pavisam nesen, septembrī, ir atgriezies ar savu svaigāko veikumu – albumu Infinite Moment. “Slieksnis pie kaut kā jauna radīšanas ir bijis jāpārkāpj un tas ir izdarīts,” atzinis pats Aksels Vilners. Sliekšņa viņā pusē klausītājus sagaida citāds The Field. Bez lišķīgas pūkainības un izlikšanās, taču tik un tā sirsnīgs, melanholijas un cerību pilns vienlaikus. Tāds, kas patīk gan krautroka, gan laikmetīgās ambientās mūzikas cienītājiem un... Visiem citiem arī! Taču – vai tā nav bijis ar katru viņa ierakstu?

Jau drīzumā tiks izziņoti citi mūziķi, kuri pievienosies The Field uz teātra nama Jūras vārti Jaunās zāles skatuves.

Biļetes uz Vecgada pasākumu 29. decembrī Ventspilī iepriekšpārdošanā nonāks ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 12. Tās būs nopērkamas gan Jūras vārtu kasē, gan citviet Biļešu serviss tīklā. Tikai pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu – EUR 7.

Ņemot vērā koncerta norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja