Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Samantas Tīnas pirmais mēģinājums uz Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves Roterdamā

Šodien, 11. martā, Latvijas pārstāve 65. Eirovīzijas dziesmu konkursā Samanta Tīna aizvadīja savu pirmo mēģinājumu uz šova skatuves Roterdamas arēnā Ahoy

Šogad Eirovīzijas konkursā piedalās 39 valstis. Pirmajā pusfinālā 18. maijā startēs 16 valstu, otrajā pusfinālā 20. maijā – 17 valstu, ieskaitot Latviju. Finālam kvalificēsies desmit dziesmu no katra pusfināla. Uzvarētājs 22. maijā tiks izraudzīts no 26 finālistiem. To noteiks skatītāju un žūrijas balsojums. Pašlaik par favorītiem tiek uzskatīti Francijas, Maltas un Šveices mūziķi. 

Samanta Tīna izpildīs dziesmu The Moon Is Rising, kuru ir sacerējusi kopā ar Aminatu Savadogo un Oskaru Uhaņu. 

Samantas Tīnas skatuves tērpu veidojis Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis. "Tērps ir sievišķīgs, elegants, dīvisks, ja tā var teikt. Sākotnējā ideja par Samantu kā kareivīgu būtni mēģinājumu procesā transformējās maigākā tēlā. Dziesma vēsta, ka katra sieviete ir karaliene un katrai ir dažādas šķautnes – gan kareivīgā, gan romantiskā. Skatuves tērpos spēlējamies ar zaļo krāsu un dažādiem fasoniem. Samantas tērpa īpašākais akcents ir cimdi ar mirdzošām pērlīšu bārkstīm, kas paspilgtina kustības – īpaši kroņa uzlikšanu uz galvas. Otrs īpašais akcents ir kaklarota, kas simbolizē sievietes varenību un kurai iedvesmojāmies no Ēģiptes un senajiem laikiem, kad dievietes un karalienes kakls parādīja viņas statusu un varenību," stāsta Kašers.

Uz skatuves kopā ar Samantu Tīnu ir fona vokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Latvijas delegācijas sastāvā Roterdamā strādā arī priekšnesuma TV režijas konsultants Juris Matuzelis un skaņu režisors Krišjānis Geidāns. Dziedātājas grima un frizūras veidošana uzticēta stilistei Janai Kozlovai.

"Es nebraucu uz Eirovīziju, lai cīnītos. Es braucu pārstāvēt savu valsti šajā milzīgajā, fantastiskajā pasākumā – pēc pandēmijas izraisītās pauzes mēs būsim uz skatuves, svinēsim mūzikas svētkus un priecāsimies, ka atkal varam uzstāties. Biju laimīga dzirdēt, ka zālē būs 3500 skatītāju," pirms došanās uz Roterdamu intervijā Kultūras Dienai teica Samanta Tīna.

Sarunu ar viņu lasiet Kultūras Dienā ceturtdien, 13. maijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja