Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vokālā grupa Putni koncertā prezentēs Pilsētas romanci

Jauno kompaktdisku Pilsētas romance vokālā grupa Putni prezentēs otrdien, 12. aprīlī, plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē, informēja ansambļa vadītāja, diriģente un dziedātāja Antra Dreģe. CD laidusi klajā mūzikas izdevniecība Platforma.lv un tas ir jau septītais mūzikas albums vokālās grupas Putni radošajā biogrāfijā.

Pilsētas romance ir trīsdaļīgs muzikāls uzvedums ar ambientās, džeza un rokmūzikas elementiem. Tas ir kopdarbs, kurā iesaistījušies trīs komponisti un savas mūzikas izpildītāji  — komponists un taustiņinstrumentālists Uģis Prauliņš, komponists, saksofonists Niks Gothams un komponists, kontrabasists Kristaps Pētersons "Tās ir trīs dažādas versijas par to, kā sieviete jūtas pilsētā: tad kad iemīlas pirmo reizi, tad kad viļas pirmo reizi un tad kad pati ir gatava iekarot sirdis. Stāsts ir par Mīlestību. Un mūsu ieroči būs džezs, balsis un kustība...." stāsta A. Dreģe. 

Pilsētas romance pagājušajā gadā tika pieteikta kā Latvijas mūzikas vēsturē pirmā ambientā džeza opera. Koncertiestudējums Mārtiņa Eihes režijā un Reiņa Suhanova scenogrāfijā piedzīvoja četras izrādes Latvijā, no tām divas notika Rīgā. "Džeza ievirzi nosaka mūsu projektā iesaistīto komponistu spēlētie taustiņinstrumenti, saksofons un kontrabass. Savukārt vārds "opera" mūsu leksikā parādījās, pateicoties Nikam Gothamam, kura darbs Stratēģijas būtībā ir mini opera. Tajā ir viss, kas žanram nepieciešams: gan kora ainas, gan maziņas solo ārijas un dueti. Protams, tas bija liels izaicinājums salikt kopā šīs trīs radošās personības vienā projektā,” paskaidro Antra Dreģe. 

Pilsētas romance prezentācijas koncertā kopā ar vokālo grupu Putni, kuras dalībnieces brīžiem spēlēs arī mūzikas instrumentus, piedalīsies Niks Gothams (saksofons), Normunds Kalniņš (taustiņinstrumenti) un Aivars Meijers (kontrabass).

Biļetes nopērkamas RLB 301.kab. vai stundu pirms izrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja