Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zlēku baznīcā skanēs vācu romantiskā mūzika

Sestdien, 13. augustā, Zlēku baznīcā plkst. 16 sāksies vācu romantiskās mūzikas koncerts. Uz 1875. gadā būvētajām Karla Aleksandra Hermaņa ērģelēm tā ieskanēsies pārliecinoši un emocionāli.

Bez pārspīlējuma var teikt, ka tik spilgtus dažādu reģistru tembrus reti kur var dzirdēt un nelielajā baznīcā 20 reģistru ērģeles skanēs ar katedrālei atbilstošu varenību. 

Koncertā muzicēs zlēceniekiem jau pazīstamais ērģelnieks un pianists Jānis Karpovičs. Varēs dzirdēt arī brīnišķīga soprāna īpašnieci Aneti Viļumu. Skanēs Augusta Gotfrīda Rittera monumentālā 3. sonāte la minorā, Kristiana Heinricha Rinka fantāzija un fūga par BACH tēmu, kā arī F. Mendelsona-Bartoldi, G. Merkela, J. Reinbergera, Fr. Šūberta un J. Brāmsa skaņdarbi.

Koncerta odziņa ir jauniegūtais K. A. Hermaņa būvētais flīģelis. Pēc Zlēku instrumenta pabeigšanas meistars atvadījās no Liepājas un pārcēlās uz Pēterburgu, kur arī izgatavoja un remontēja ērģeles, būvēja arī flīģeļus, par ko liecina gan prese, gan arhīvu materiāli.

"Uzbūvēto instrumentu skaits gan ir gauži pieticīgs, tādēļ liels bija prieks un pārsteigums, kad no Liepājas atskanēja zvans ar piedāvājumu paņemt šo instrumentu. Tikai pēc dažām nedēļām atnāca atskārsme, ka kirilicā uzrakstītais klavieru būvētāja vārds ir taču tas pats ērģeļbūvētājs Hermanis! Tā nu Zlēku baznīcā iepretim, uzdrošināšos sacīt, labākajām K. A. Hermaņa saglabātajām ērģelēm atradīsies un arī tiks lietots viņa būvētais flīģelis Nr. 36," saka Zlēku baznīcas mācītājs Jānis Kalniņš.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja