Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zvaigžņu satikšanās

Elīna Garanča un Dmitrijs Hvorostovskis uzstāsies Dzintaros 

"Daudzu gadu gaitā es ne tikai zināju par Elīnu Garanču, bet arī dievināju un apbrīnoju viņas mākslu. Es uzskatu, ka viņa ir visizcilākais mecosoprāns uz mūsu planētas un jums ar viņu ir jālepojas un viņa jādievina, kā to dara visa pasaule. Kad Elīna piekrita piedalīties projektā Hvorostovskis un draugi, mūsu koncerti Maskavā un Sanktpēterburgā mums deva lielu gandarījumu un Krievijas publika bija sajūsmā," pasaulslavenais krievu baritons Dmitrijs Hvorostovskis stāstīja preses konferencē pirms šovakar (29. jūnijā) Dzintaru koncertzālē gaidāmā abu mākslinieku kopīgā koncerta.

Abu pasaules operzvaigžņu koncerts notiks Kauņas Simfoniskā orķestra pavadījumā ar Konstantīnu Orbeljanu pie diriģenta pults un ir projekta Hvorostovskis un draugi turpinājums.

Dmitrija Hvorostovska un Elīnas Garančas kopīgā uzstāšanās notika 2015. gada oktobrī Kremļa Kongresu pilī. Projekta pastāvēšanas laikā Dmitrijs Hvorostovskis ir paspējis stādīt priekšā publikai daudzas pasaules zvaigznes, kuru vidū ir Renē Fleminga un Sondra Radvanovska, Sumi Jo, Marijas teātra solists Ildars Abdrazakovs. Šogad iesaistīsies tenors Marselo Alvaress, nākamgad – bass Renē Papē.

"Es par Dimu uzzināju jau sen, kad ar mammu pirmo reizi skatījāmies Kārdifas konkursu (Cardiff Singer of the World Dmitrijs Hvorostovskis uzvarēja 1989. gadā – red.). Abas viņā iemīlējāmies. Likās, ka viņš dzied ne tikai ar balsi, bet ar visu sevi – līdz matiem un nagiem. Viņa pašatdeve ir tik iedvesmojoša, viņam nav iespējams atteikt. Kad viņš piezvanīja, uzreiz piekritu piedalīties kopīgajos koncertos un esmu ļoti priecīga, ka nu varam uzstāties arī Latvijā," atklāja Elīna Garanča. "Jūtos pateicīga par iespēju elpot un būt kopā ar viņu uz vienas skatuves. Tas ir viens no maniem sapņiem, kas tagad ir īstenojies," dziedātājai tā esot liela mācībstunda vērot, kā Hvorostovskis dzied un dzīvo uz skatuves.

Zinot par dramatiskajiem pārbaudījumiem saistībā ar baritona veselību, pirmais uzaicinājums Elīnu Garanču uzrunājis ļoti emocionāli. "Viņš ir viens no tādiem dziedātājiem, kurš dzied ar visu savu būtību un nevis tāpēc, lai izpatiktu, bet tāpēc, ka tas ir vienīgais veids, kā viņš var izteikties un satikties ar cilvēkiem. Koncerti Hvorostovskis un draugi, kādreiz Pavaroti un draugi, man pašai arī ir festivāls Elīna Garanča un draugi – kāpēc gan ne? Tā ir iespēja pamuzicēt kopā bez pārģērbšanās, kāda ir uz operskatuvēm. Viņš ir arī viens no retajiem cilvēkiem, ar kuru diezgan regulāri sarakstāmies, ar kuru iespējams pieskarties nopietnām dzīves tēmām. Viņš ir ļoti godīgs: ja viņam nepatīk, viņš to arī pateiks un nav no tiem, kas izliksies, ka viss ir labi. Man patīk viņa brīvība teikt to, ko domā," vērtē Elīna Garanča, atzīstoties, ka viņai vienmēr ir patikušas zemās vīriešu balsis. "Arī kad Dziesmu svētkos kārtīgi iedziedas basu grupa, vibrācijās ir kaut kas, kas manī izsauc sajūsmu."

Rīgā Elīna Garanča ieradusies tieši pa Jāņiem un brīvdienās raženi pastrādājusi, kopā ar Raimondu Paulu ierakstot jaunu CD, kas iznāks septembrī. Īsi pirms tam viņa ierakstījusi arī jauno Deutsche Grammophon solo albumu, kas iznāks novembra beigās un ir viņas pieskaršanās jaunajam dramatiskajam repertuāram – novembrī Parīzes operā viņa pirmoreiz dziedās Santucas lomu Pjetro Maskaņji operā Zemnieka gods. Turpat viņa nākamā gada oktobrī pirmoreiz dziedās Eboli lomu Džuzepes Verdi operā Dons Karloss. Dramatiskais operrepertuārs būs dzirdams arī viņas un Dmitrija Hvorostovska kopīgajā koncertā šovakar. "Vai zināt, kā top programmas? Tāpat kā salāti: katrs kaut ko piedāvā, visu iemet lielā traukā, samaisa un skatās, kas ir iznācis," jokoja Hvorostovskis, kurš aizvakar Vīnē saņēma Austrijas muzikālā teātra balvu. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja