Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ditas Rietumas kino izlase. 12.XI - 19.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Jaunība *****
Režisors Paolo Sorrentīno. Lomās Maikls Keins, Hārvijs Keitels, Reičela Veisa, Pols Deino, Džeina Fonda u. c.

Viena no gada labākajām filmām, kas tikko nominēta piecām Eiropas Kinoakadēmijas balvām. Itālis Paolo Sorrentīno ir viens no izcilākajiem mūsdienu Eiropas režisoriem, kurš jau izbaudījis triumfa saldumu par filmu Dižais skaistums (2013). Triumfs visdrīzāk turpināsies arī ar šo dzīvesgudro, ironisko un dramatisko stāstu, kura centrā ir divi sirmgalvji – pasaulslavens komponists (Maikls Keins) un slavens režisors (Hārvijs Keitels). Abi bauda atpūtu izsmalcinātā Šveices kūrortā un mēģina aprast ar neizbēgamo spēku zudumu un novecošanas sajūtu.

Mazais princis ****
Režisors Marks Osborns

Grandiozs franču kino piedāvājums, kas var lepoties ar visu laiku dārgākās Eiropas animācijas filmas statusu (60 milj. eiro). No Sent-Ekziperī Mazā prinča filmā gan palikuši vien ragi un nagi. Atšķirīga ir arī animācijas stilistika – daļa ir veidota tradicionālajai, komerciālajai Holivudai līdzīgā tehnikā, daļa – kā radoša, metaforiski piepildīta telpa. Stāsts par Mazo princi, kuru zinātkārai meitenītei lasa traks večuks, izbijis lidotājs, atdzīvojas tieši šajā daļā. Tas arī ir labākais, ko šī vizuāli tik eklektiskā filma piedāvā, mēģinot apvienot komerciālās un radošās animācijas valodu.

Programma ****
Režisors Stīvens Frīrss. Lomās Bens Fosters, Kriss O’Daudls, Gijoms Kanē, Džesijs Plemonss, Dastins Hofmans, Lī Peiss

Britu režisors Stīvens Frīrss ir apbrīnojams ar savu spēju adaptēt jebkuru materiālu (daži piemēri – Bīstamie sakari (1988), Karaliene (2006)) un strādāt jebkurā žanrā. Filma Programma, kuras galvenais varonis ir riteņbraucējs Lānss Ārmstrongs, ir labs sporta filmas un psiholoģiskās drāmas paraugs – tās intriga ir dopinga skandāls. Filmā ir pamatīgi izstrādātas vairākas tēmas: Ārmstronga attiecības ar ārstu, kurš rekomendē dopingu, kā arī pētnieciskās žurnālistikas sižeta līnija – Sunday Times žurnālists ir tas, kurš atšifrē Ārmstronga leģendāro uzvaru noslēpumu.

Piebeidz savus draugus ***
Režisors Ouens Heriss. Lomās Nikolass Holts, Džeimss Kordens, Eds Skrīns, Rozanna Ārkete

Savdabīgs aktuālā britu kino paraugs, kura pamatā ir populārs romāns. Filmas galvenā varoņa apdzīvotā teritorija – roka un popmūzikas industrija – portretēta skarbi, bez jelkādām ilūzijām. Kaut salīdzinājums ar leģendāro Amerikāņu psihu (2000. gada filmu un arī romānu) ir nedaudz pārspīlēts, arī šī filma var tikt uzskatīta par noteiktas vides, dzīvesstila un (a)morālo principu spoguli. Nikolass Holts mūzikas industrijas darboni atveido kā vēsu ciniķi, kura vienīgais mērķis ir ar jebkādiem līdzekļiem tikt pie naudas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja