Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dirty Deal Teatro top jaunā režisora Mārtiņa Gūtmaņa izrāde Zudušo skatu darbnīca

Dirty Deal Teatro 16. novembrī plkst. 19.00 gaidāma jaunā režisora Mārtiņa Gūtmaņa iestudējuma Zudušo skatu darbnīca pirmizrāde, informēja teātra pārstāvji.

"Vai tev ir kāda atmiņa, kurā tu vēlētos atgriezties? Vai tu pārvāktos uz šo atmiņu, ja tev būtu tāda iespēja?" jautā izrādes radošā komanda, kas par šādu iespēju prasa tikai tavu laicīgo dzīvi.

Kādā pagrabā, noslēpumainā darbnīcā, ierodas pieci svešinieki, kas gatavi mainīt savas dzīves. Viņi ir atnākuši pie mākslinieka-šamaņa, kas spēj cilvēkus dematerializēt videoklipā. Šī darbnīca atrodas drūmā pasaulē, kurā nav iespējams nošķirt īsto no neīstā, virspusējo no padziļinātā. Tajā valda ilgas pēc pilnības. Tajā cilvēki skatās, nevis redz, klausās, nevis dzird, un domā, nevis saprot. Īstā dzīve norisinās tur - ekrānos. Šajā pasaulē, kurā saplūst robežas starp īsto un fiktīvo, ierodas pieci cilvēki, kas vairs nevēlas dzīvot savu dzīvi.

Izrādes režisors par Zudušo skatu darbnīcu stāsta: "Mums rokas attālumā ir pieejams viss, ko cilvēce ir radījusi, viss, kas nepieciešams, lai pilnveidotos. Tomēr visbiežāk tas rezultējas vien ciniskā pašapziņā un spiedienā, ka "varētu būt labāk’". Šīs pasaules lēnā uzvara nošķir cilvēkus vienu no otra, katru ieslēdzot sava mazajā burbulī. Tas rada milzīgas alkas pēc kaut ka īsta, pēc tā, kas salauztu ikdienas slogu. Mēs fotografējam ar filmiņu kamerām un izmantojam BeReal, mēs gribam būt galvenie varoņi, nevis NPC (non-player character). Šo ideju nesenā parādīšanās ir simptoms alkām pēc citas kārtības. Tie ir centieni pārliecināt sevi un citus, ka dzīvojam dzīvi "pa īstam".

Šī skatuves pasaule ir dokumentālā un fiktīvā sakausējums. Viss, kas notiek, ir rezultāts attēliem un priekšstatiem, kas iesūkušies un dzīvo radošās komandas prātos. Tie ietekmē pieņemtos lēmumus, skatuviskās darbības, kā arī visu izrādē pateikto un nepateikto."

Zudušo skatu darbnīcas dramaturģija ir režisora Mārtiņa Gūtmaņa, jaunā dramaturga Jāņa Golubova un izrādes radošās komandas kopdarbs. Izrādes māksliniece ir Katrīna Ieva (Kit Kat), mūziku komponējis Reinis Rabenau, gaismu mākslinieks ir Niks Cipruss, savukārt izrādē piedalās Kitija Geidāne, Simona Alise, Elizabete Milta, Roberts Dauburs, Ričards Murāns un Mārtiņš Gūtmanis.

Biļetes uz Zudušo skatu darbnīcu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja