Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zirgu pastā izrādīs Māras Ķimeles un LKA studentu iestudējumu Kurāža

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) 21. novembrī plkst. 19 aicina uz Dramatiskā teātra aktieru un režisoru 3. kursa studentu izrādi Kurāža (režisore profesore Māra Ķimele) teātra mājā Zirgu pasts.

LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas studenti un kursa vadītāja profesore Māra Ķimele piedāvā pēc Bertolda Brehta lugas Kuražas māte un viņas bērni motīviem veidotu iestudējumu. "Mana vecmamma, režisore Anna Lācis, sadarbojās ar Bertoldu Brehtu laikā, kad tapa viņa ģeniālās lugas. Interesanti, ka vēsture atkārtojas – arī es esmu režisore un tagad iestudēju Brehtu. Skumji, ka viņa politiskais teātris atkal ir aktuāls. Paradoksālā kārtā gribētos, lai viņa lugas šodien nebūtu jāiestudē, lai tam nebūtu iemesla, lai kara nebūtu. Bet karš ir tepat blakus, un mēs iestudējam Brehtu," stāsta Māra Ķimele.

Visi karo ar visiem. Cilvēku dzīves ir izpostītas, bads, nejēdzīgas nāves… Taču dažiem tas ir izdevīgi. Kurāža karu redz kā iespēju veiksmīgam biznesam. 

"Lasot Bertolda Brehta lugu Kuražas māte un viņas bērni, šķiet, tā runā par šodienu, par to, kas notiek mums blakus. Tas mūs uztrauc un biedē. Cik ļoti karš attiecas un mums? Vai mēs pret to varam cīnīties? Kā? Vēl esam jauni, tikai studenti. Vai pēc gadiem saviem bērniem varēsim teikt, ka mēs nestāvējām malā?" – tā Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktieru un režisoru kursa studenti par savām izjūtām, strādājot pie iestudējuma.

Režija - Māra Ķimele, režisores asistents - Mārtiņš Zariņš, vizuālais noformējums - Inga Bermaka, Lita Liepa, Agnese Leilande, Ģirts Kalniņš, gaisma - Haralds Čibals, skaņa - Dainis Sumišķis. Lomās: Elīna Avotiņa, Anne Nele Āboltiņa, Elīna Dambe, Alise Danovska, Andris Gindra, Pauls Iklāvs, Niklāvs Kurpnieks, Kārlis Reijers, Toms Treinis, Toms Veličko, Igors Šelegovskis, Mārtiņš Velps.

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv vai norises vietā pirms izrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja