Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Atklās Normunda Kaprano fotoizstādi Vecā loga stāsti

Fotoizstādēs Normunds Kaprano piedalās kopš 2018. gada. Izstāde Vecā loga stāsti ir fotogrāfa pirmā izstāde Liepājas muzejā.

Iedvesma darbiem gūta ceļā no Liepājas uz Ventspili, kad, nedaudz novirzoties no ierastā kursa, Normunds Kaprano esot atradis patiesu pērli – no pamatīgiem laukakmeņiem celtu ēku ar apsūnojušu dakstiņu jumtu.

«Diemžēl ēka bija pamesta un visu aizmirsta – aklām logu acīm, nezālēs ieaugusi. Lai kā arī centos, fascinējošās būves vēsturi izzināt, neizdevās atrast tās īpašniekus. Vien noskaidroju, ka ēka reiz savos ziedu laikus esot bijis Villas krogs,» stāsta fotogrāfs.

«Vienu no koka loga rāmjiem, kas vēl turējās vienā eņģē un žēli čīkstēja, nespējot pretoties vēja nodomam likvidēt pēdējo stiprinājumu, iemūžināju lielākoties melnbaltos fotoattēlos. Kāpēc melnbaltos? Manuprāt, vecā loga stāstiem nepiestāv košas krāsas,» turpina Normunds Kaprano.

Normunds Kaprano (1963) ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas Fotast biedrs, kura ikdiena aizrit piejūras vēju pilsētā Liepājā.

Degsme vērot pasauli caur kameras aci Normundam Kaprano bijusi jau kopš agras bērnības, kad kopā ar tēti attīstījis bildes palagos un sarkanajā gaismā ietītajā virtuvē. Tolaik fotogrāfs, kurš līdz šim fotokonkursos, tai skaitā starptautiskos, ir guvis vairākas godalgotas vietas – Starptautiskā fotomākslas federācijas (FIAP) sudraba medaļa (2020), IS sudraba medaļa (2020), starptautiskās Mākslas fotogrāfu asociācijas (IAAP) zelta medaļa (2021) u. c. – neesot varējis iedomāties, ka ar laiku fotoaparāts kļūs par vispateicīgāko ceļabiedru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18

Kad?

3. maijs – 30. jūnijs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja