Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar pēdējo raidījumu Liepājas radio teātris noslēdz sezonu

Šodien, 29. maijā, plkst. 19 Rietumu radio ēterā (FM 105,8 vai www.rietumuradio.lv) izskanēs pēdējais šīs sezonas Liepājas radio teātra raidījums, kuru veidojis režisors Dmitrijs Petrenko ar Liepājas aktierkursa studentiem, informēja Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

Lai nezaudētu saikni ar skatītājiem, iesākoties ārkārtas situācijai valstī, aktrise Karīna Tatarinova sadarbībā ar Rietumu radio un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atbalstu uzsāka jaunu projektu – Liepājas radio teātris, kas Rietumu radio ēterā: FM105,8 (Liepājā un tās apkārtnē) vai interneta tiešraidē mājas lapā www.rietumuradio.lv (visā Latvijā), tiek pārraidīts piektdienas vakaros.

Pieci raidījumi jau aizvadīti, bet sezonas noslēgumā gaidāms vēl pēdējais raidījums – piektdien, 29. maijā, plkst. 19 izskanēs stāsti, kurus radījuši Andris Kuprišs un Sergejs Timofejevs (tekstgrupa Orbīta). To veido režisors Dmitrijs Petrenko un Liepājas aktierkursa studenti – Kārlis Elvis Artejevs, Kintija Stūre, Artūrs Irbe, Valts Skuja, Madara Viļčuka, Kārlis Rūdolfs Ērglis, Hugo Puriņš un Madara Krživeca.

"Šī man bija jauna pieredze – interesanta un neparasta, jo vienīgais izteiksmes līdzeklis ir skaņa. Un tas ir ļoti smalks līdzeklis – tā nedrīkst būt ilustratīva, jo tad zūd klātbūtnes efekts skatītājiem. Jā, uzskatu, ka tas ir skatītājs, ne klausītājs. Skaņai jāpalīdz rosināt skatītāja iztēli – lai izrāde norisinās nevis radio aparātā, bet iztēlē," par darbu pie šī projekta saka Dmitrijs Petrenko, kurš ir arī radījis raidījuma muzikālo noformējumu, pats spēlējot klavieres, un kopā ar studenti Agniju Dreimani ierunājis vienu no stāstiem. 

Stāstu ierakstam palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane, kā arī Nacionāla teātra skaņu operators Gints Rutks.

Liepājas radio teātris pie klausītājiem ar jauniem stāstiem atgriezīsies jau augustā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja