Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils teātrī iestudē Sema Bobrika komisko melodrāmu Garās brīvdienas

Daugavpils teātrī 1. aprīlī pirmizrādi piedzīvos komiska melodrāma krievu valodā Garās brīvdienas O. Šapošņikova režijā. Izrāde sniegs asprātīgu ieskatu dažādos dzīves un mīlestības posmos caur divu pāru uzskatu sadursmi.

Pegija beidzot ir pierunājusi savu vīru Frenku nedēļas nogali pavadīt divvientulībā. Bez bērniem, bez televizora, telefoniem un pat avīzēm - ideāli apstākļi, lai pēc vairākiem gadiem laulībā atgrieztu attiecībās romantiku. Taču tikko noīrētajā atpūtas namiņā starp laulātajiem uzvirmo pirmais kaisles uzplūds, viņus pārtrauc cita pāra ierašanās. Neprātīgi iemīlējušies jaunieši Tonijs un Džilla vēlējās tieši šeit nosvinēt savu attiecību trešo gadadienu. Izrādās aģentūra kaut ko ir sajaukusi un abiem pāriem šo namiņu izīrējusi vienlaicīgi. Pegijai par nelaimi, Frenks uzaicina šo jauno pāri pavadīt nedēļas nogali kopā ar viņiem. Lai arī sākumā viss šķiet brīnišķīgi, abu pāru vecuma starpība, atšķirības uzskatos, kā arī viena vannas istaba uz visiem neizbēgami uzsāk komisku konfliktsituāciju virkni, padarot šo nedēļas nogali neciešami garu.

Režisors Oļegs Šapošņikovs: "Šo izrādi var salīdzināt ar grupas psihoterapijas seansu, kurā caur jautro stāstu tiks apskatītas laulāto dzīves problēmas. Izrāde būs saistoša visiem pāriem - gan tiem, kuri tikai nesen sākuši dzīvot kopā, gan tiem, kas jau krietnu laiku pavadījuši laulībā. Taču ceram, ka īpaši noderīga tā būs jaunajiem pāriem, kuri pēc izrādes noskatīšanās varētu jau savlaicīgi aizdomāties par to, kā saglabāt savās attiecībās svaigumu."

Izrādes pamatā ir amerikāņu autora, dramaturga un televīzijas rakstnieka Sema Bobrika (Sam Bobrick) luga Brīvdienu komēdija (Weekend Comedy), kuru viņš sarakstīja kopā ar Džīnu Bobriku (Jeanne Bobrick). Sems Bobriks ir uzrakstījis vairāk nekā 40 lugas, kā arī strādājis pie televīzijas projektiem Endija Grifita šovs, Apburtais (Bewitched), Flinstoni (Flintstones), Ķeriet Smārtu! (Get Smart) u.c. Lugas tulkojuma krievu valodā autors ir Viktors Vebers.

Izrādē piedalās Žanna Lubgāne (Pegija), Viktors Jancevičs (Frenks), Zanda Mankopa (Džilla), Nikolajs Gedzjuns (Tonijs). Radošajā komandā: režisora asistents Māris Korsiets, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Inga Bermaka, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Izrāde paredzēta skatītājiem no 16 gadu vecuma.

Biļetes Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja