Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Desmit no desmit — Liepājas teātris sagaida mazo zāli

Gaidīja teju desmit gadus. Un sagaidīja. Liepājas teātrim pēc ilgstošiem mazās spēles telpas meklējumiem beidzot izdevies atrast piemērotu skatuvi, tādējādi teātri vairs nevar uzskatīt par vienīgo profesionālo teātra vienību Latvijā bez mazā spēles laukuma. Jaunā Promenādes zāle iesvētīšanu teātra telpas godā piedzīvoja 22.

martā, kad tajā pirmo reizi tika spēlētas teātra jaunā mākslinieciskā vadītāja iestudētās Ērika Emanuela Šmita Noslēpumainās variācijas, un Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins neslēpj prieku, ka zāle ideāli piemērota izrāžu spēlēšanai: "Pirms pieņēmu lēmumu, vedu speciālistus skatīties — scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, viesrežisorus, gaismotājus, akustiķus. Visi deva desmit punktus no desmit."

Mazo zāli Liepājas teātris meklē kopš 90.gadu beigām, kad tika pārdota teātrim nepiederošā ēka, kurā tolaik atradās spēles laukums. Jauno zāli liepājnieki atraduši netradicionālā vietā — bijušajos spīķeros ierīkotā pieczvaigžņu viesnīcā Promenade Hotel, kas ir ar mieru izrādēm izīrēt lielāko konferenču zāli. "Zālei ir atsevišķa ieeja, garderobe, tualetes, kafejnīcas telpas, kā arī grimētavām piemērojamas telpas," uzskaita H.Laukšteins un uzsver, ka teātris telpu piemērošanai neko netērēs — tās esot aprīkotas atbilstoši teātra vajadzībām. Iespējams, ka teātris zālē veidos grīdas pacēlumu vai nu spēles telpai, vai arī skatītājiem, tomēr lēmums vēl neesot pieņemts. "Pašlaik izrādes var skatīties 150 skatītāji. Domājam gan, ka pietiktu ar 100, jo tad būtu labāka redzamība."

"Protams, ja tas būtu teātra īpašums, būtu lieliski. Tagad — situācija pilnībā nav atrisināta," saka H.Laukšteins un atzīst, ka teātris turpina meklēt pastāvīgu mazo spēles laukumu. Šobrīd tiekot risinātas nopietnākas sarunas, kuras direktors gan atsakās plašāk komentēt. Un tomēr — jaunā zāle pavērs arī jaunas iespējas. Mazas teātra telpas esamību kā obligātu priekšnosacījumu šopavasar, pārejot strādāt uz Liepāju, izvirzīja M.Eihe.

Šosezon jaunajai telpai piemēros repertuārā jau esošās izrādes, ar nākamo teātra gadu izrādes tai iestudēs īpaši, ļaujot veidot daudzveidīgāku repertuāru, eksperimentēt. Jaunās zāles repertuārs galvenokārt plānots brīvdienās. Šogad tur rādīs G.Barilli Medusmēneša iestudējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja