Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Ar Blaumaņa “Ugunī” atklās Liepājas teātra 104.sezonu

Piektdien, 10. septembrī, plkst. 19:00 Liepājas teātrī gaidāma šīs sezonas pirmā pirmizrāde – Rolanda Augustina (Atkočūna) režijā tapusī Rūdolfa Blaumaņa drāma “Ugunī”. Ar šo iestudējumu teātris atklās savu 104. Sezonu, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.“Edgars un Kristīne. Šis ir viens no skaistākajiem, lai arī sarežģītākajiem mīlestības stāstiem latviešu literatūrā.

Režisors R. Augustins (Atkočūns) to nodēvējis par latviešu Romeo un Džuljetas stāstu, kurš ir kā atgādinājums par nevainības brīnišķīgo laiku.Kristīne jau no bērnības mīl staļļu puisi Edgaru, arī Edgars mīl Kristīni, taču Kristīnei nav pieņemams Edgara trakulīgais dzīvesveids. Mātes mudināta, Kristīne nolemj saistīt savu dzīvi ar turīgo un inteliģento Akmentiņu, taču jūtām pret Edgaru nav iespējams pretoties...” izrādes drāmu atklāja Z.Borga.Kristīnes lomā - Agnese Jēkabsone vai Ilze Būde, Edgara lomā – Mārtiņš Kalita vai Edgars Ozoliņš. Pārējās lomās Edgars Pujāts, Egons Dombrovskis, Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Anda Albuže, Gatis Maliks, Zanda Štrausa, Leons Leščinskis, Rolands Beķeris, Pēteris Lapiņš, Everita Pjata, Anete Berķe un Ilze Jura.Kopā  ar režisoru pie izrādes strādājis arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Kristīne Abika un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja