Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Inga Tropa DDT iestudē sci-fi tiešsaistes izrādi bērniem Misija Zeme

Misija Zeme ir zinātniska fantāzija bērniem par nākotni. Izrāde mazos skatītājus aizvedīs aizraujošā ceļojumā laikā un kosmosa dzīlēs, palūkojoties uz mūsu planētu atbildīgi, bet dauzonīgi. Pirmizrāde norisināsies 22. novembrī plkst. 17 tiešsaistes platformā Zoom, informēja teātra pārstāvji.

2118. gadā Elizabete un Jānis ir retie uz planētas Zeme vēl izdzīvojušie cilvēki, kas nolēmuši kosmosa kuģī doties prom uz citu galaktiku un meklēt jaunas mājas. Zeme ir palikusi neapdzīvojama, to skārušas dažādas ekoloģiskas nelaimes, resursi ir izsīkuši un dzīvā daba vairs nevar pastāvēt.

Izrādē Misija Zeme tiek sapludināta zinātne ar fantāzijas pasauli, tā rosina radoši un atbildīgi domāt par vidi, kurā dzīvojam. Bērni kopā ar abiem pētniekiem izzinās mūsu planētas rašanās noslēpumus un gatavosies doties kosmosa misijā, bet saskarsies ar magnētiskajām vētrām, skābajiem lietiem, kiberērgļa uzbrukumiem, risinās problēmas ar kosmosa kuģi un citus negaidītus sarežģījumus.

Režisore Inga Tropa par izrādi stāsta: "Zeme ir pastāvējusi miljardiem gadu pirms mums - cilvēkiem. Tā pastāvēs arī bez mums. Izrāde uzburs sci-fi spriedzes pilnu misiju par tālu nākotni, kad cilvēce ir izpostījusi savas mājas un nu jāmeklē jaunas. Bet vai tādas vēl kaut kur kosmosā eksistē? Spraigā piedzīvojumā H2O institūta vecākais inspektors Jānis un biškope un zemes agroloģisko mērījumu pētniece Elizabete mēģinās tikt prom no izpostītās Zemes, bet gala rezultātā atradīs jaunās mājas nevis kosmosa dzīlēs, bet negaidīti tuvu."

Izrādi veido režisore Inga Tropa kopā ar aktieriem Elizabeti Skrastiņu un Jāni Kroni, tehniskos risinājumus un scenogrāfiju radījis Andris Landaus.

Izrāde norisināsies tiešraidē platformā Zoom.

Tuvākā izrāde 22. novembrī 17. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Teātra atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Jaunā teātra institūts, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, Vivacolor, Kokmuižas alus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja