Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunais Rīgas teātris jūlijā atvērs durvis skatītājiem

Pēc deviņu mēnešu pārtraukuma Jaunais Rīgas teātris vērs durvis skatītājiem, piedāvājot iepriekšējo sezonu izrādes un jauniestudējumus. Pirmo no tiem – režisora Gata Šmita jaunāko izrādi Krizantēmas – publika redzēs jau 9. jūlijā

Pēdējo reizi Jaunā Rīgas teātra (JRT) telpās Miera ielā 58a izrāde tika spēlēta 2020. gada 8. novembrī. Ar Covid-19 saistīto ierobežojumu dēļ deviņus mēnešus izrādes klātienē nenotika, bet jauniestudējumu tapšanas process turpinājās. Jūlijā skatītāji varēs atgriezties JRT Lielajā un Mazajā zālē.

Jūlijā JRT repertuārā būs izrādes Dieviņš pillā, Ziedonis un Visums, Dukši un Latviešu mīlestība.

9. jūlijā JRT Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos Gata Šmita jauniestudējums Krizantēmas. Izrāde ir balstīta Barbaras Pimas romānā Same Tame Gazelle. Romāns publicēts 1950. gadā un ir atzīts par vienu no britu XX gadsimta rakstniecības augstākajiem sasniegumiem. 

Tas ir stāsts par divām neprecētām māsām, kuras dzīvo provinces ciematā un katra savā veidā ir apsēstas ar vietējo garīdzniecību. It kā nenozīmīgi ikdienas dzīves notikumi kādā Anglijas ciematā autores redzējumā iegūst episku mērogu un stāsta par dzīves aizkustinošo un neparedzamo dabu. Izrādes scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Keita. Lomas atveidos Sandra Kļaviņa, Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Andris Keišs, Jana Čivžele, Jānis Skutelis, Regīna Razuma, Gundars Āboliņš un Dāvids Pētersons.

Vasarā JRT plāno piedāvāt skatītājiem vēl divus jauniestudējums. Uldis Tīrons gatavo izrādi Klāvas tantes skūpsts pēc Venedikta Jerofejeva poēmas Maskava–Gailīši motīviem. Savukārt augustā ir gaidāma Pētera Krilova jauniestudējuma Dublinieši Miera ielā pirmizrāde, kas tapusi pēc īru rakstnieka Džeimsa Džoisa stāstu krājuma Dublinieši

Biļetes uz izrādēm jūlijā būs pieejamas no 18. jūnija www.biletes.jrt.lv. Izrādes jūlijā varēs apmeklēt tikai vakcinēti un/vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja