Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Jaunais Rīgas teātris viesosies festivālos Francijā

Jaunais Rīgas teātris (JRT) novembrī viesosies vairākos festivālos Francijā, portālam Diena.lv pavēstīja JRT reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.No 4. līdz 18. novembrim ar izrādēm Soņa un Klusuma skaņas JRT viesosies festivālā Automne en Normandie (Rudens Normandijā). Festivāls notiek katru gadu Normandijas reģiona lielākajās pilsētās – Djepā, Ruānā, Havrā, kā arī vairākās mazajās pilsētiņās.

Šogad festivāls norisinās no 19. oktobra līdz 21. novembrim, piedāvājot baudīt klasiskās mūzikas koncertus, teātri un dejas kompāniju sniegumu uz trīsdesmit dažādām skatuvēm. Skatītājiem tiek piedāvāta plaša kultūras pasākumu programma - izrādes, tikšanās ar māksliniekiem, kursi, semināri, koncerti. Festivāla viesu vidū šogad ir Maikls Naimens, Ensemble Intercontemporain, Schaubuhne Berlin, Nīderlandes dejas teātris, Jaunais Rīgas teātris. Programmā iekļauts minimālisma komponistu Vima Mertensa, Gevina Braiersa un Maikla Naimena mūzikas maratons. No 17. līdz 19. novembrim izrāde Soņa būs skatāma festivālā Les Boreales Kaēnā. Ziemeļvalstu mākslas un literatūras festivāls Les Boreales dibināts 1992. gadā pēc Ērika Eidū (Eric Eydoux) un Lenas Kristensenas (Lena Christensen) iniciatīvas sadarbībā ar OFNEC un Kaēnas Ziemeļvalstu studiju departamentu. Festivāls sākotnēji tika veltīts Ziemeļvalstu literatūrai, bet drīz kļuva atvērts arī citām mākslas nozarēm, iepazīstinot ar rakstniekiem, mūziķiem, fotogrāfiem, horeogrāfiem, aktieriem un māksliniekiem no Dānijas, Somijas, Īslandes, Norvēģijas un Zviedrijas, kā arī māksliniekiem, kas ir tiešā veidā saistīti ar kādu no šīm valstīm. Festivāls notiek katru gadu novembrī Normandijas reģionā, pārsvarā Kaēnā. Vienas vai divu nedēļu garumā interesenti aicināti baudīt izstādes, koncertus, filmas, dejas un teātra izrādes un tikties ar apmēram četrdesmit Ziemeļvalstu un franču autoriem, kuri piedalās debatēs, dialogos un lasījumos, literārās nedēļas nogales izrādēs vai tiekas ar interesentiem bibliotēkās, skolās un grāmatnīcās. Šogad festivāls Les Boreales notiks no 3. līdz 19. novembrim.22. un 23. novembrī izrāde Soņa būs skatāma viesizrādēs Šerbūrā, uz Le Trident Scene Nationale de Cherbourg skatuves. _Le Trident _ir dažādu mūsdienu skatuves mākslas pasākumu - teātra, cirka un dejas izrāžu un koncertu norises vieta. Teātris izvietots trīs dažādās ēkās - Le theatre a l`Italienne, Le Vox un_ Theatre de la Butte. Le theatre a l`Italienne _atklāts 1882. gadā, proscēnija autors ir Šarls de Lalands (Charles de Lalande). Zālē ir 600 vietas, kas izvietotas parterā un balkonos trijos stāvos. Šajā ēkā darbojas le Trident kolektīvs. Le Vox atjaunots 2000. gadā, tajā ir 240 vietas, vienīgā ieeja atrodas uz skatuves, tādēļ pēc izrādes sākuma kavētāji zālē netiek ielaisti. Savukārt _Theatre de la Butte _celts 1986. gadā un tajā ir 400 vietu liela zāle, kurā skatītāji var izvēlēties sev sēdvietu paši. Izrāde Soņa tiks spēlēta šajā ēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja