Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Konkursā par Siguldas kultūras nama direktoru uzvar Aivars Līnis, bet amatā pagaidām neieceļ

Par labāko konkursā uz Siguldas pilsētas kultūras nama direktora amatu atzīts bijušais Dailes teātra direktors Aivars Līnis, portālu Diena.lv informēja Siguldas novada domē. Taču domes priekšsēdētājs uzskata, ka jāpagaida ar viņa iecelšanu amatā līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeigs kriminālprocesu.

Komisija izskatīja kopumā 46 pretendentu pieteikumus. A.Līņa kandidatūra bijusi atbilstošākā jaunu kultūras ieceru radīšanā.Uzskatu, ka Siguldas novada domes deputāti nevar balsot par šī kandidāta iecelšanu Siguldas pilsētas kultūras nama vadītāja amatā līdz brīdim, kamēr nav skaidrība par pretendenta iespējamiem pārkāpumiem, strādājot publiskajā sektorā līdz šim, stāsta mērs Uģis Mitrevics. “Ja pārkāpumi tiks konstatēti, attiecīgi par to pieņemot tiesas spriedumu, uzskatu, ka Līnim ieņemt vadošu amatu publiskajā sektorā tuvākajos gados ir neiespējami,” saka mērs.Kā skaidroja domē, ja A.Līņa vaina neapstiprināsies, Siguldas novada domei būs iespēja turpināt šī jautājuma izskatīšanu. Taču pašvaldībā nevarēja pateikt, cik ilgi dome gaidīs. Līdz tam kultūras namam būs pienākumu izpildītājs.Mēs esam ķīlnieka lomā, atzina domes sabiedrisko attiecību pārstāve Diāna Kondratenko.KNAB  pērnā gada oktobrī uzsāka kriminālprocesu par 21 000 lata izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem. Tolaik A.Līnis bija Eiropas Komisijas (EK) delegācijas Latvijā administratīvais asistents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja