Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kristīne Opolais debitēs britu Karaliskajā operā

Negaidot vēl intensīvāk un plašāk spožā starptautiskā karjera izvērtusies Latvijas soprānam Kristīnei Opolais, kura šomēnes debitēs britu Karaliskajā operā. Kristīnei Opolais piedāvāts aizvietot iepriekš ieplānoto zvaigzni, kura pēkšņi teātrim atteikusi. Piekrītot, Kristīnei savukārt steigšus nācies atteikt Rīgas Operas festivālam iepriekš solīto Tatjanas lomu P.Čaikovska operas ”Jevgeņijs Oņegins” izrādē 17.jūnijā, un arī uzstāšanos Sesto Ogres mūzikas svētku Opermūzikas koncertā 2.jūlijā.

«Man aģents no Amerikas piezvanīja un teica, ka Londonas Koventgardenā tikko slavens soprāns atteica dziedāt titullomu Džakomo Pučīni operā “Butterfly”, un man to piedāvā ar pilnām trim mēģinājumu nedēļām. Dziedāšu četras pirmās izrādes: 25, un 29. jūnijā, 2. un 4. jūlijā,» stāsta Kristīne Opolais, kuru uz slavenās Koventgardena skatuves varēs dzirdēt jau publiskajā ģenerālmēģinājumā 22. jūnijā. Šis būs itāļu vērisma operas meistara operas atjaunojums, britu Karaliskās operas un Barselonas Liceu teātra kopprojekts, ko veidojis kopš 1983. gada kopā strādājošs režisoru radošais tandēms: Patriss Korjē un Moše Leizers.

«Komiski bija tas, ka pirmajā brīdī pat nesapratu, ka izrādes diriģēs Andris (latviešu diriģents un dziedātājas dzīvesbiedrs Andris Nelsons I.L). Tāpēc pat nenoreaģēju uz aģenta joku, kad viņš minēja, ka man noteikti ļoti patikšot diriģents. Tad jautāju: kurš diriģēs? Un Alans man atbild: Andris Nelsons. Vai jūs viņu pazīstat?» — Kristīne Opolais stāsta, kā nācis pēkšņais piedāvājums. Tad viņa zvanījusi Andrim Nelsonam, vaicājot, vai viņam nav iebildumu, ja Kristīne dziedās Butterfly? «Andris ne uzreiz saprata jautājumu, tas arī ir smieklīgi. Jo tajā brīdī viņš vēl neko nezināja, kas vispār noticis.» Tā bijis tāpēc, ka slēdzot līgumu Andris Nelsons ticis informēts, ka titullomā būs pasaulslavenā prīma Patrīsija Rasette, kura ir plaši izslavēta tieši kā šīs operas titulvarones, līdz nāvei uzticīgi mīlošās japāņu geišas Čo-čo Sanas atveidotāja.    

«Nu tagad man ātri jāatceras loma, kuru dziedāju pirms pieciem gadiem. Līdz šim esmu to dziedājusi tikai Rīgā, turklāt pēdējo reizi — tikai 2006. gadā,» Kristīne Opolais stāsta apņēmības pilna. Andra Nelsona diriģētajās izrādēs Londonā viņas skatuves partneri būs Džeimss Valenti (vieglprātīgā, bezatbildīgā mīlētāja un traģiskās drāmas vaininieka, amerikāņu flotes virsnieka Pinkertona lomā), Helēne Šneidermane uzticamās kalpones Suzuki lomā, savukārt Šārplesu atveidos Entonijs Maikls.      

Pēc debijas, kam Londonā sekos vēl trīs izrādes, viņa atgriezīsies Minhenē, Bavārijas Valsts operā atkal dziedāt savu spožiem panākumiem bagāto zelta lomu — A. Dvoržāka operas “Nāra” galveno varoni. Līgo svētki Latvijā dziedātājai šovasar ies secen.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja