Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas Leļļu teātrī viesosies objektu teātris no Londonas

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Leļļu teātris skatītājus iepriecinās ar pavasara viesizrādēm, aicinot iepazīt citu valstu leļļu teātru pieredzi.26. aprīlī plkst. 18.30 un 27. aprīlī plkst. 11 Leļļu teātra Mazajā zālē viesosies objektu teātris Folded Feather no Londonas, piedāvājot amizantu, izdomas bagātu un rotaļīgu objektu izrādi Čemodāna cirks.

Uz to tiek gaidīti gan bērni jau no četru gadu vecuma, taču izrāde būs saistoša jebkura vecuma auditorijai, vēsta Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.Objektu teātris Folded Feather kopš tā izveidošanas 1995. gadā iekarojis plašu starptautisku atzinību. Ar atraktīvajām, asprātīgajām izrādēm tas izsauc gan no pieaugušo skatītāju apbrīnu, gan saviļņo mazo skatītāju sirdis. Radošie eksperimenti, tiecoties paplašināt leļļu teātra izteiksmes līdzekļu spektru, teātrim nodrošinājuši skatītāju un kritiķu atzinību, kā arī respektablus panākumus leļļu teātra festivālos daudzviet pasaulē – Lielbritānijā, Vācijā, Austrālijā un citviet. Folded Feather – tas ir mūsdienīgs leļļu teātris šī vārda vislabākajā nozīmē. Izrādi Čemodāna cirks (Suitcase Circus), kas 2009. gadā Glastonberijas festivālā ieguva prestižo The British Theatre Guide balvu kā labākais leļļu iestudējums, veidojuši divi Folded Feather dalībnieki - leļļu meistari, aktieri, mūziķi un pasniedzēji Olivers Smārts un Mets Šorts. Iestudējums ir savdabīgs un asprātīgs objektu teātris, kas uzrunā dažāda vecuma skatītājus gan ar asprātīgu šovu, gan izsmalcināto, līdz niansēm noslīpēto objektu dzīvīgumu. Izrādes alegoriskais tēls - anarhiskā zeķe Vobulos Diskombobulus - skatītājiem piedāvā visdažādāko tēlu galeriju: ar savu stāstu iedvesmo gan kartupeļu maisa akrobāts un pārgalvīgais slēpošanas cimds, gan virtuozā kokteiļsalmiņa dejotāja un hipnotiskā kaklasaites čūska Vindsors Knots. Taču šie nav vienīgie cirka mākslinieki, kas iemājojuši aktieru čemodānā un gaida savu uznācienu, tādēļ Leļļu teātris aicina nenokavēt iespēju satikties ar tiem aci pret aci.Interesanti, ka Folded Feather darbība aptver ne tikai izrāžu iestudēšanu, bet arī leļļu un objektu radīšanas, konstruēšanas un vadīšanas meistardarbnīcas. Abi izrādes Čemodāna cirks dalībnieki Latvijā sniegs arī divu dienu intensīvās meistarklases Latvijas Leļļu teātra latviešu un krievu trupu aktieriem, piedāvājot apgūt jaunas prasmes objektu iedzīvināšanas tehnikās. Viesizrādēs un meistarklasēs Folded Feather apliecina savu nemainīgo misiju: pasaulei un ikvienam atklāt leļļu teātra mākslu.

Kaut arī izrādes Čemodāna cirks nedaudzie teksti skanēs angļu valodā, tas nebūs šķērslis vizuālo, muzikālo un tehniski virtuozo priekšnesumu saprast pat vismazākajam skatītājam.

Biļetes uz izrādi Čemodāna cirks nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja