Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Leļļu pasaulē rosība nav rimusi. Digitālās durvis vērusi Latvijas Leļļu teātra Dīvānzāle

Ko bērni dara, kad nav, ko darīt? Vairs jau ar lellēm nespēlējas, bet "sēž" mobilajos telefonos un datoros. Tad nu Leļļu teātra lelles pie skatītājiem dodas caur digitālajām platformām. Ieilgstot periodam, kurā teātru zāles skatītājiem ir slēgtas, Latvijas Leļļu teātrī rosība nav rimusi, pagājušajā nedēļā tika atvērts jauns spēles "laukums" – Dīvānzāle.

"Dīvānzālē būs atrodams viss, kas teātrī pieejams digitālā formātā. Tā ir iespēja noskatīties četru izrāžu ierakstus Teātra Zip ietvaros, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas Televīziju. Tās ir bērnu iemīļotās izrādes Un atkal Pifs, Lellīte Lolīte, Sniega karaliene un Skroderdienas Silmačos. Jau pavisam drīz šo sarakstu papildinās izrāde pieaugušajiem Zelta zirgs, ģimenes iestudējums Divas Lotiņas un ziemas noskaņu pasaka Sidraba egle," stāsta Leļļu teātra Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Rūta Petrauska. Izrādes varēs vērot vietnē Bilesuparadize.lv, par 10 eiro iegādājoties ģimenes piekļuves kodu, kas ļaus iestudējumu skatīties neierobežotu reižu skaitu 72 stundu garumā no koda aktivizācijas brīža.

Pakāpeniski Dīvānzālei tiks pievienotas izrādes, ko patlaban filmē un montē teātra komanda. "Filmēšanas, audio komandai un arī režisoriem jāmācās darot, jo izrādēm digitālajā platformā jāpiešķir citi akcenti – ne tikai kopplāni, bet arī tuvplāni. Jāmaina skatupunkti, strādājot vairāk uz kameru," skaidro R. Petrauska.

Starp teātra šīs sezonas jaunumiem ir izrāde Kiosks, un šobrīd tās pirmizrādes atskaites punkts ir 14. marts. Zinātāji noteikti ir redzējuši animācijas filmu, kas guva lielu popularitāti pasaulē, pēc tam tapa arī Anetes Meleces bilžu grāmata Kiosks, kas tulkota vairākās valodās. Stāsts ir par kiosknieci Olgu, kura dzīvo savā pasaulē. Režisores Vijas Blūzmas veidotais iestudējums ir ģimenes izrāde, kas būs gan interesanta bērniem, gan viela pārdomām pieaugušajiem, jo arī viņi tekstā atradīs savas odziņas. Leļļu teātrī top divi pazīstamā bērnu rakstnieka Grigorija Ostera darbi – režisora Māra Koristina vadībā rit lugas Kaķēns vārdā Vau mēģinājumi pašiem mazākajiem skatītājiem, savukārt krievu trupā darbu pie izrādes 38 papagaiļi vada režisors Aleksandrs Jonovs.

Ir vērts vietnē www.lelluteatris.lv pameklēt arī citas teātra aktivitātes. Katru mēnesi internetā skan raidījums Balkona balsis, ko veido aktieri, Leļļu teātra arhīvos, kas ir 75 gadu krājums, atrodot mūziku no izrādēm un risinot sarunu par kādu tēmu. "Ar atraktīvu un humoristisku pieeju aktieri par to diskutē, spriež, ļaujot iepazīt teātra aizkulises un atgadījumus no aktieru dzīves. Raidījumu var klausīties teātra mājaslapā un Facebook kontā," piebilst R. Petrauska. 24. februārī gaidāms jaunākais raidījums, kura tēma vēl netiek atklāta, bet martā noteikti būs stāsts par Teātra dienu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja