Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Leļļu teātrī norisināsies pirmizrāde un Meža premjera vēlēšanas

Latvijas Leļļu teātris politisko kaislību nedēļā mazajiem skatītājiem sagādājis īpašu pārsteigumu – iespēju iejusties vēlēšanu gaisotnē arī jaunākajiem Latvijas pilsoņiem. No 29. septembra līdz 2. oktobrim visi skatītāji, kuri apmeklēs teātra izrādes Rīgas Latviešu biedrības namā, kļūs par Meža premjera vēlēšanu dalībniekiem.

Uz Meža premjera amatu pretendē piecas jaunās izrādes Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu varoņi, kuri ar skatītājiem klātienē satiksies iestudējuma pirmizrādē 6. oktobrī.

Brālīša Trusīša tēls Pētera Liepiņa balsī daudziem skatītājiem ir labi pazīstams no slavenā 1986. gada audioiestudējuma, kas plates formātā kļuva par neatņemamu bērnības sastāvdaļu daudzās tā laika mājās. Šoruden režisore Vija Blūzma afrikāņu pasaku pārvērtusi marionešu iestudējumā jaunākajai skatītāju paaudzei no 3 gadu vecuma, kas no 6. oktobra būs skatāma Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē.

Sadarbībā ar komponistu Miku Frišfeldu un leģendāro leļļu animācijas filmu mākslinieku Gediminu Kotello tapis krāšņs un melodisks piedzīvojums, kas skatītājus aicinās ar drosmi un apķērību sargāt savas mājas un brīvību. Izrādes varoņu tehniski sarežģītās marionetes iestudējumā iedzīvinās aktieri Anrijs Sirmais, Santa Didžus, Arnita Jaunzeme un Lienīte Osipova.

Mežā dzīvo meža iemītnieki – lapsa, vilks, pele, vārna, trusītis – kuri ikdienā ir aizņemti ar saviem darbiem, ķildām un apcelšanos. Kādu dienu viņu dinamiskajā un pazīstamajā dzīves kārtībā ielaužas svešinieks – lielais Lauva, kurš nolēmis visiem uzkundzēties un ieviest savu kārtību – nebūt ne izdevīgu, patīkamu vai pieņemamu pārējiem. Kad diplomātiskie centieni ierobežot Lauvas patvaļu cieš neveiksmi, Brālītim Trusītim nākas izdomāt, ko iesākt ar nelūgto viesi, lai glābtu gan savu, gan draugu ādu.

Lai pirmizrādes gaidīšanu padarītu interesantāku, Latvijas Leļļu teātris parūpējies par īpašu un aizraujošu pieredzi skatītājiem. Apmeklējot šīs nedēļas nogales izrādes, katras biļetes īpašnieks pie kontroles saņems balsošanas žetonu, ar kuru varēs ievēlēt savu Meža premjeru. Vēlēšanās balotējušies 5 kandidāti – Nr. 1 Lauva, Nr. 2 Māsiņa Pelīte, Nr. 3 Māsiņa Lapsiņa, Nr. 4 Brālītis Trusītis un Nr. 5 Brālītis Vilks – ar kuru izstrādātajām programmām un meža darbu prioritātēm iespējams iepazīties teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv un sociālajos tīklos.

Pirms un pēc izrādēm skatītāji aicināti doties uz norādīto balsošanas vietu un izdarīt savu izvēli. Balsis tiks saskaitītas un vēlēšanu uzvarētājs paziņots izrādes Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu pirmizrādes dienā. Biļetes uz jauno iestudējumu un šīs nedēļas nogales izrādēm nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja