Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas teātrī top mini sēriju cikls bērniem par Puteklīti Patakoļako

Lai arī Liepājas teātrī nenotiek izrāžu publiska izrādīšana, turpinās darbs pie citiem projektiem – tā interesentiem divas reizes mēnesī ir iespējams klausīties gan podkāstu Pīpētavas sarunas, gan Liepājas radio teātra raidījumus Rietumu Radio ēterā piektdienu vakaros. Patlaban uzsākts arī darbs pie mini sēriju cikla bērniem par Puteklīti Patakoļako filmēšanas. Paredzētas aptuveni 20 sērijas, kuras veido režisors Mārtiņš Kalita un sižeta autore Rasa Bugavičute-Pēce, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Puteklīte Patakoļako ir senas teātra putekļu dzimtas atvase, kuras pārziņā ir virpuļošana teātra prožektoru gaismā un skatītāju degunu kņudināšana brīžos, kad tas vismazāk tiek gaidīts. Šobrīd, kad teātrī izrādes netiek rādītas un galaicība pārņēmusi puteklītes prātu, Patakoļako ir izlēmusi apciemot savus draugus - bērnu izrāžu tēlus (Putnubiedēkli, Resnīti, krustmāmiņu Kukurūzvālīti, lācēnu Mišku un citus)! Ceļojumā pie draugiem Patakoļako aicina līdzi visus skatītājus, jo draugi ir tie, kuri allaž palīdz atrisināt nebūšanas un sajusties omulīgāk.

"Ja kādam rodas jautājumi par Patakoļako vārdu, tad viss ir pavisam vienkārši. Kad Patakoļako piedzima, māmiņa viņu gribēja saukt par Patu, tētis par Koļu, vecmāmiņa, to izdzirdot, iesaucās "ko?!", un vectētiņš apmierināti pieņēma lēmumu – Patakoļako," stāsta sižeta autore Rasa Bugavičute-Pēce.

Puteklītes lomā iejūtas aktrise Everita Pjata-Gertnere, kura par darbu šajā projektā saka: "Jūtos kā teātra mazais gariņš. Lielu entuziasmu dod tas, ka ir un būs iespēja iepriecināt teātra mazos apmeklētājus, kas ir brīnišķīgi skatītāji. Man pašai arī šis ir aizraujošs izaicinājums meklēt sevī jaunas šķautnes, izteiksmes līdzekļus, kā sarunāties ar teātra skatītāju. Teātra Puteklīte Patakoļako ir optimistisks delveris, kurš nebaidās būt tāds, kāds ir. Puteklīte ir mazliet apjukusi, jo pierastie ikdienas pienākumi, kas paaudžu paaudzēs pildīti, uz laiku ir atlikti sakarā ar ārkārtas stāvokli valstī. Tādēļ viņa zinātkāri dodas ciemos pie saviem draugiem, izmantojot to, ka ir Puteklīte, un var aizceļot jebkur. Ar mērķi iegūt jaunas un interesantas zināšanas, apgūt dažādus jaunus, praktiskus darbiņus un izzināt jaunas iespējas sevi izklaidēt."

Sērijām palīdz tapt arī Dainars Albužis, Milda Ziemane, Ēriks Gertners, Anna Kalita un Liepājas teātra aktieru kolektīvs.

Sērijas būs iespējams vērot Liepājas teātra YouTube kanālā un mājaslapā, pirmā sērija tiek plānota 31. maijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja