Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Divos koncertuzvedumos – teju visi Liepājas teātra aktieri

Liepājas vasara ar teātra mūziku

Režisoram Herbertam Laukšteinam dungojamo vasaras dziesmu ir daudz – katram noskaņojumam, situācijai un laikapstākļiem atbilstoša, jo Liepājas teātrī nupat kā tapušas divas jaunas koncertprogrammas: Laternu stundā, kas pie publikas dosies no 7. līdz 11. jūlijam, un Akāciju palags, ko varēs baudīt no 27. jūlija līdz 1. augustam. Laukšteins iedziedas: "Karambolīno...", un gribas viņam uzreiz piebalsot.

Šādi koncertuzvedumi tapa jau pagājušajā vasarā, kad bija cita epidemioloģiskā situācija, un izpelnījās skatītāju atsaucību. Tika aizvadīti astoņi koncerti, no kuriem pieci bija aktieru solokoncerti un trīs – kopkoncerti. Tobrīd, vēl nezinot, ka pandēmija pasaulē turpināsies tik ilgi, skatītājiem tika apsolīts šādus vasaras†vakarus teātrī atkārtot, tā nodrošinot jaunas un skaistas tradīcijas aizsākšanos Liepājā. "Pērn tika izmantotas dziedošo aktieru programmas, bet šogad top īpaši koncertuzvedumi ar horeogrāfiju un dekorācijām," precizē Laukšteins. Skatītāji uzreiz jau uzminēs, ka programmas Laternu stundā nosaukums signalizē par Raimonda Paula dziesmām. "Izņemot Laternu stundā, visas pārējās būs teātriem rakstītās dziesmas. Laikam tikai divas izrādes ar Paula dziesmām ir no Liepājā iestudētajām. Būs mūzika no Māsas Kerijas, Īsas pamācības mīlēšanā, Džona Neilanda, Šerloka Holmsa, Meža gulbjiem u. c." Otra koncertprogramma Akāciju palags savukārt veidota no Imanta Kalniņa skaņdarbiem. Tās būs dziesmas no Liepājas teātra repertuāra izrādēm. Starp citu, arī no tā laika, kad Imants Kalniņš bija Liepājas teātra muzikālais vadītājs un sakomponēja ļoti daudz mūzikas tā izrādēm – Brēmenes muzikanti, Mīla, džezs un velns, Trīs musketieri, Princis un ubaga zēns, arī Lilioms. Koncertuzvedumos piedalīsies visa teātra trupa, daži aktieri – abos. Muzicēs Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, kurš ir veicis arī lielu muzikālā materiāla atlases darbu.

Šie koncertuzvedumi ciklā Vasaras vakari Liepājas teātrī ir lieliska iespēja tikties sirsnīgā, mazliet romantiskā un drošā atmosfērā – tie notiks Liepājas teātra topošās Mazās zāles pagalmā Teātra ielā 3. "Jaunais spēles laukums ir tapšanas stadijā. Esam ieguvuši Liepājas teātrim papildu telpas, kur ierīkosim Mazo zāli, kabinetus, darbnīcas. Tur ir arī pievilcīgs pagalms, kurā labi skan. Koncertuzvedumi ieplānoti divās daļās, atmosfērai būs galdiņi, bufete – tāds skaists vasaras vakars," ieskicē Laukšteins. "Biļetes tirgojam pret Covid-19 vakcinētajiem un izslimojušajiem. Kontrolēsim ne tikai ieejas biļetes, bet arī sertifikātu kodus, personību apliecinošus dokumentus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja