Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Notiks LKA zinātnisko rakstu krājuma – gadagrāmatas Te-Ki-La ceturtā laidiena atvēršana

Piektdien, 3. janvārī plkst. 17 grāmatu un kultūrpreču mājā Nice Place Mansards tiks atvērts Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) zinātnisko rakstu krājuma – gadagrāmatas Te-Ki-La._ Teātra un kino lasījumi _ceturtais laidiens, informēja akadēmijas pārstāve Inga Pērkone.

Pirmā gadagrāmata Te-Ki-La tika izveidota 2010. gadā kā starpdisciplinārs izdevums ar mērķi atspoguļot Latvijas Kultūras akadēmijas docētāju, studentu un divu akadēmijas struktūrvienību – Eduarda Smiļģa Teātra muzeja un Rīgas Kino muzeja – pētījumus teātra un kino jomā, uzsverot abu mākslas nozaru ciešo saistību Latvijas kultūras telpā.
Gadagrāmatas sastādītāja ir Dr. Inga Pērkone, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore.

Te-Ki-La jaunākajā laidienā īpašā vērība pievērsta diviem 2013. gada jubilāriem: rakstniekam Rūdolfam Blaumanim (1863–1908) un dramaturgam un režisoram Pēterim Pētersonam (1923–1998).

Nodaļā Pētīt Pēteri Pētersonu lasāmi raksti, kuru pamatā Latvijas Kultūras akadēmijas festivāla Patriarha rudens ietvaros notikušās Pēterim Pētersonam veltītās konferences referāti. Akadēmijas docētāji pieskaras dramaturga un režisora Pētera Pētersona daiļrades pārsteidzošajai daudzveidībai, ieskatoties arī līdz šim mazāk zināmās Pētersona darbības jomās, piemēram, viņa kino scenārijos.

Rūdolfa Blaumaņa jubilejas atzīmēšana 2013. gadā noritēja ļoti plaši – norišu galvenais ieguvums bija vispārēja apjausma par rakstnieka aktualitāti mūsdienās. Te-Ki-La piedāvā nelielu ieskatu saistībā ar Rūdolfa Blaumaņa daiļradi veiktajos studentu pētījumos.

Nodaļā Muzeju pētījumi ievietoti raksti par režisora un scenogrāfa Jāņa Munča darbu Pasadīnas teātrī ASV, par Jaunatnes teātra pedagoģisko darbību padomju varas gados, kā arī lasāmas literatūrzinātnieka Gunāra Bībera atmiņas par kino skatīšanos pēckara Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja