Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 4. septembris
Dzintara, Dzintars, Dzintra

Reiņa Sējāna un Elzas Leimanes darbu Vārna izrādīs Dailes teātrī

Mūziķa un komponista Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta vadošās solistes un horeogrāfes Elzas Leimanes kopdarbs Vārna ar simfonisku vērienu izskanēs Dailes teātrī šī gada 8. un 9. novembrī

Vārna. Lidojums vienā cēlienā ir stāsts par cilvēku - ne par vārnu - par cilvēka iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu. Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns, šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi.

Vārna dienasgaismu piedzīvoja 2016. gadā Latvijas nacionālajā operā un baletā, un pagājušā gada vasarā ar grandiozu vērienu tā viesojās koncertzālē Lielais Dzintars Liepājā.

Elza Leimane: “Mūsu Vārna savā ziņā ik reizi mainās. Tā pielāgojas un iedvesmojas no uzstāšanās vietas. Tamdēļ ar priekpilnu nepacietību gaidām Vārnas lidojumu Dailes teātra skanīgajā plašumā.”

Pērn izdotais Reiņa Sējāna albums Vārna, kurā apkopoti visi izrādes skaņdarbi un kura ierakstā piedalījās Liepājas Simfoniskais orķestris, saņēma Zelta mikrofons apbalvojumu kā gada labākais Starpžanru un instrumentālās mūzikas albums.

Reinis Sējāns: “Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu, jo, lai arī Vārna ir dzimusi jau 2016. gadā, tik krāšņu lidojumu tā nebūs piedzīvojusi nekad. Brīnišķīgā Dailes teātra skatuve ar savu vēsturi un noslēpumainību, Sinfonietta Rīga ar krāšņo skanējumu, Elza un četri vadošie baleta solisti ir tik jaudīga komanda, par kādu es vienmēr esmu sapņojis. Vārnu vēl joprojām uzskatu par savas dzīves nozīmīgāko darbu, jo tā man ir ne tikai palīdzējusi tikt cauri grūtībām, bet turpina rādīt ceļu arī šodien.”

Biļetes: Dailes teātrī un Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja