Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rēzija Kalniņa spēlēs Dailes teātra izrādē "Mazie laulību noziegumi"

Aktrise Rēzija Kalniņa Dailes teātra pirmizrādē Mazie laulību noziegumi

No aizmugures pietuvojies un apskāvis Rēziju, maigi pieglaužot viņas plecam galvu, Ģirts skatās lejup, grīdā. Lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna jaunā iestudējuma plakāts pie Dailes teātra ir tik valdzinošs, ka gribas tuvējā avīžu kioskā paņemt kafiju papīra turzā un skatīties vēl un vēl.

Lisa un Žils, laulāts pāris. Viņu dzīvē noticis lūzums, kas mainīs abu turpmāko dzīvi. Vai viņi spēs un vēlēsies palikt kopā? Franču rakstnieka un dramaturga Ērika Emanuela Šmita luga ir arī par latviešu vīriešu un sieviešu attiecībām, pārliecināta Lisas lomas atveidotāja Rēzija Kalniņa. "Tas ir nebeidzams stāsts. Nebeidzams riņķa dancis. Kā suns ar kaķi, kā vīrietis ar sievieti."

"Mēs dzīvojam ilūzijās, ka vīrietis var saprast sievieti un sieviete — vīrieti. Tas nav iespējams. Nevajag mēģināt vienam otru pārtaisīt, bet, tieši otrādi, pieņemt, kā ir," — tā aktrise.

Skan dzīvesgudri, bet arī mazliet skumīgi. "Ja sievietes Latvijā atļautos nevis gaidīt īpašu attieksmi pret sevi, bet pieprasīt to, es ticu, ka vīrietis — nevis vienkārši vīrietis, bet mīlošs vīrietis — to saprastu un realizētu," saka Rēzija Kalniņa.

Viņa cer, ka izrāde dos lielāku drosmi sievietēm Latvijā. "Par vīrieti labu liecina, ja viņš atļauj sievietei būt. Vienkārši būt," uzsver aktrise. Reiz žurnālā Rīgas Laiks lasījusi interviju. "Tas bija kāds austrumu gudrais, atbraucis uz Rīgu. Viņš teica, ka Latvija ir vīriešu paradīze. Man arī liekas, ka Latvijā sievietes ļauj vīrietim realizēt sevi, bet pašas piekāpjas, daudz ko "norij"."

Rēzijas un Ģirta skatuves, kā arī dzīves pieredze ir gana krāšņa, lai jaunajā izrādē — attiecību trillerī — ievilktu skatītājus līdz matu galiņiem. Rēzija Kalniņa smaida. "Ģirts ir absolūti brīnišķīgs partneris. Mēģinot mēs ļoti daudz smejamies. Viņš ir kā liels bērns."

Tas Rēzijai Kalniņai ir interesanti? "Nē, grūti. Pret viņu izjūtu vecākās māsas atbildību — gan par viņa vertikālo izaugsmi, ne horizontālo, jo tās (horizontālās), man šķiet, viņam ir pietiekami."

Viņa ir asa! "Mana varone Lisa ir asa. Katra loma mani iemet kādā citā emocionālā esībā. Varu teikt, ka Lisa manai dzīvei piebērusi piparus," — tā Rēzija.

Sezona sākusies, un Rēzijai Kalniņai darba pārpārēm. Galvenās lomas Dailes teātrī un režisores Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorijā. "Cenšos visu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas. Talantu neesmu pati radījusi, to man piešķīris Dievs. Slodze ir ne pa jokam, bet par to nedomāju. Vienkārši daru."

Nākamie darbi, pie kā ķersies Rēzija Kalniņa, būs Mihaila Gruzdova jauniestudējums Tils Pūcesspieģelis Dailes teātrī un Ziemassvētku mistērija Kristīgo jauniešu centrā.

*

Izrāde

Mazie laulību noziegumi

Dailes teātra Mazajā zālē 16.,17.septembrī 19.00, 26., 27.septembrī 18.00. Biļetes Ls 10, Biļešu paradīzes un Dailes teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja