Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Spāņu režisors Plamens Dipčikovs iestudējis izrādi Leļļu teātrī

17. septembrī Latvijas Leļļu teātrī notiks bulgāru izcelsmes spāņu viesrežisora Plamena Dipčikova iestudējuma Rrrumpel...Rrrūķis pirmizrāde. Tā veidota vienlaikus gan latviešu, gan krievu trupā un paredzēta bērniem no sešu gadu vecuma un viņu vecākiem, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Leļļu teātra mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāja Rūta Birzleja.

„Izdevīgi tev - izdevīgi man!” saka Rumpelrūķis Dzirnavnieka meitai, piedāvājot atrisināt visas problēmas un iegūt karaļa labvēlību. Kā gan atteikties no palīdzības, ja pats princis uzsēdinājis skaisto meiteni zirga mugurā un galopa ātrumā atvedis uz pili, kur laime un bagātība ir tik tuvu. Bet ja nu „labdara” plāni nav nemaz tik tīri un, ļaujot svešām rokām vērpt savas dzīves pavedienu, samaksa izrādās pārāk dārga? Rrrumpel...Rrrūķis ir aizraujoša un gudra pasaka ar labām beigām par spēju ieraudzīt, izprast un novērtēt kā Nabadzību, tā Bagātību, kuras vienmēr iet roku rokā.   Izrādes režisors P. Dipčikovs Rīgā ieradās augusta sākumā, lai kopā ar dzīvesbiedri un mākslinieci Ani Petrovu sāktu darbu pie izrādes. Latviešu trupā pasakas sižetu izspēlē un iedzīvina aktieri Dana Lāce un Miķelis Žideļūns, krievu trupā - Lilija Sūna un Nikolajs Šestaks. P. Dipčikovs savas režisora gaitas sācis Bulgārijā, kur 1983. gadā, strādājot Burgas Valsts leļļu teātrī, izveidoja radošu tandēmu ar scenogrāfi Ani Petrovu. Šajā sadarbībā veidoti vairāk nekā 20 iestudējumi, kas izrādīti dažādos Bulgārijas teātros. Pēc ilgstoša un veiksmīga režisora darba Bulgārijā četrus gadus P. Dipčikovs dzīvojis un strādājis Vācijā, Minhenē, bet 2000. gadā pārcēlies uz Spāniju, kur kopā ar A. Petrovu dibinājis leļļu teātra kompāniju Kalina.Latvijā P. Dipčikovs viesojas otro reizi. Pirms vairāk nekā 25 gadiem, 1984. gadā, savas karjeras sākumā jaunais režisors Latvijas Valsts leļļu teātrī iestudēja Ivana Ostrikova lugu Rume un vecais lauva, kurā savu pirmo lomu teātrī nospēlēja tādi mūsdienās slaveni leļļu aktieri kā Jānis Kirmuška, Laila Kirmuška un citi. Latvijas Leļļu teātrī septembrī gaidāmas vēl divas pirmizrādes - 23. septembrī Mazais ganiņš un 24. septembrī Samuils Maršaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja