Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Teātra vecmeistari atgriežas uz skatuves uzvedumā Es esmu

1. jūnijā plkst. 19 mūzikas namā Daile ar teātru esošo un bijušo aktieru dalību norisināsies jaunais labdarības uzvedums Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam Es esmu, informēja notikuma pārstāve Zane Dombrovska.

Režisora Pētera Krilova vadībā mākslinieciski izkārtotajos izrāžu fragmentos spēlēs teātra meistari – Helga Dancberga, Aina Karele, Gunārs Placēns, Tamāra Soboļeva – kopā ar šodienas vadošajiem aktieriem, starp kuriem skatītāji atpazīs Mārtiņu Eglienu, Ilzi Ķuzuli un daudzus citus.

Paaudžu solidaritātes izrādē uz vienas skatuves kopā kāps 10 Latvijas teātra vecmeistari no Valmieras, Liepājas un Rīgas, lai kopā ar pašu izvēlētiem partneriem atgrieztos savās mīļākajās teātra izrādēs. Helga Dancberga kopā ar Nacionālā teātra aktieri Gundaru Grasbergu spēlēs fragmentu no izrādes Antigone, Aina Karele atcerēsies sevi Ieviņas lomā no izrādes Skroderdienas Silmačos, savukārt Gunārs Placēns atkal būs Šveiks. Pasākumu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kārlis Krūmiņš.

"Esmu iecerējis uzvedumu veidot sportiskā garā, un spēles laukums būs kā trenažieru zāle. Mana vēlēšanās ir, lai uzveduma aktieri, esot kopā šai vakarā, uz vienas skatuves satiekas ne tikai profesijā, ar skatītājiem un saviem skatuves partneriem, kas pilnīgi noteikti būs radošs un interesants piedzīvojums, ne tikai ar savām lomām, bet arī satiekas cilvēciski – iedvesmojot gan paši sevi, gan arī skatītājus būt un noturēties savā labākajā formā," par uzvedumā Es esmu gaidāmo stāsta režisors Pēteris Krilovs.

Pasākuma dienā jau no plkst. 16 mūzikas namā Daile ikviens aicināts aplūkot un savā īpašumā iegūt dažādas Latvijas aktieru personīgās un ar teātra dzīvi saistītās atmiņas lietas, kas būs izstādītas unikālā ziedojumu tirdziņā.

Aktieru dalība kā uzvedumā tā ziedojumu tirdziņā ir brīvprātīga, un aktivitāšu laikā iegūtie ienākumi tiks novirzīti Latvijas teātru senioru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai – dzirdes aparātu, zobu protēžu, medikamentu iegādei, kā arī operāciju veikšanai un rehabilitācijas izdevumu segšanai.

"Šis ir otrais gads, kad veidojam izrādi Es esmu, aktualizējot paaudžu solidaritāti. Iepriekšējā gadā ar uzveduma skatītāju un tirdziņa dalībnieku atbalstu mēs varējām palīdzēt vairākiem teātra vecmeistariem gan emocionāli, gan sedzot ārstēšanās izdevumus," skaidro Latvijas Teātra radošo personību atbalsta fonds Rampa valdes priekšsēdētāja Zane Jančevska.

Biļetes uz uzvedumu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja