Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešsaistē norisināsies Latvijas izrāžu skate LiVe

Digitālajā platformā live.theatre.lv no 2. līdz 5. novembrim norisināsies Latvijas izrāžu skate LiVe ārvalstu skatuves mākslas profesionāļiem un vietējiem interesentiem, informēja rīkotāji.

Īpaši veidotajā digitālajā platformā live.theatre.lv starptautiskai teātra profesionāļu auditorijai prezentēs 14 Latvijā radītas izrādes, kuras izraudzījušies eksperti no Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) un Starptautiskās Teātra kritiķu asociācijas (AICT/IACT). Paralēli izrāžu programmai ikvienam interesentam būs iespēja sekot līdzi un piedalīties diskusijās un sarunās.

Lai starptautiskos skatuves mākslas profesionāļus, festivālu rīkotājus, kuratorus, kritiķus un citu radošo nozaru pārstāvjus iepazīstinātu ar Latvijas teātra nozares daudzveidību un tās māksliniekiem, teātra izrāžu skati sākotnēji bija plānots rīkot klātienē. Taču, reaģējot uz šī brīža globālajiem draudiem sabiedrības veselībai, kā arī ievērojot valsts un veselības institūciju noteiktos ierobežojumus, skates organizatori pieņēma lēmumu pasākumu pilnībā pielāgot norisei digitālajā vidē. Neskatoties uz formāta maiņu, viesiem tiks piedāvāta plaša un daudzpusīga programma. 

Skatē ir iekļautas izrādes gan no valsts teātru (Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra, Liepājas teātra), gan arī neatkarīgo teātru (Ģertrūdes ielas teātra, Dirty Deal Teatro, Kvadrifrons, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājas Zirgu pasts un teātra apvienības ESARTE) repertuāriem. 

Paralēli intensīvai izrāžu programmai organizatori skatītājiem piedāvās arī "ātrās prezentācijas" – 15 minūšu garas projektu prezentācijas par 9 izrādēm, kas tapušas pēdējo piecu gadu laikā vai vēl tiek attīstītas. Projektu prezentācijās piedalīsies dramaturģe Laura Stāšane, kino un teātra režisore, dramaturģe Krista Burāne, mākslinieku duets IevaKrish, laikmetīgās dejas horeogrāfe Jana Jacuka, biedrība Sansusī, LKA Eduarda Smiļģa teātra muzeja radošā apvienība LDM5, kā arī režisori Valters Sīlis, Kārlis Krūmiņš, Henrijs Arājs un Klāvs Kristaps Košins.

Programmu papildinās tiešsaistes sarunu un diskusiju cikls ar starptautisku vieslektoru (Agata Kolača (Agata Kołacz), TR Warszawa (Polija), Kriss Nelsons (Kris Nelson), festivāls LIFT (Lielbritānija), Lisa Džilardino (Lisa Gilardino), Samara Editions (Itālija)) dalību, kā arī tiešsaistes platformā Zoom notiks individuālas tikšanās ar vietējiem režisoriem, dramaturgiem, skatuves māksliniekiem un producentiem. Sīkāka informācija par izrāžu skates programmu pieejama projekta mājaslapā

2021. gada izrāžu skati rīko Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību (LTDS), Starptautiskās Teātra kritiķu asociācijas (AICT/IACT) Latvijas nodaļu un Latvijas teātriem, teātra kompānijām un individuāliem māksliniekiem. Latvijas izrāžu skati LiVe un digitālās platformas tapšanu, kā arī  tehnisko nodrošinājumu finansiāli atbalsta LR Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma KultūrELPA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja