Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Top jauna muzikālā izrāde Kapteiņa Granta bērni

6. oktobrī Ādažu kultūras centrā pirmizrādi piedzīvos Latvijas Jaunatnes teātra jaunā muzikālā izrāde Kapteiņa Granta bērni, kurā skanēs Imanta Kalniņa mūzika ar Knuta Skujenieka tekstiem, informēja izrādes producents Juris Millers.

Pirms 50 gadiem izrāde Kapteiņa Granta bērni tika iestudēta Jaunatnes teātrī, tādēļ daudzu atmiņā vēl ir Andra Freiberga monumentālā scenogrāfija un Māras Ķimeles režija. Šoreiz Žila Verna vērienīgā romāna iestudējumu veido režisore Laila Kirmuška, bet uz skatuves būs redzami Jānis Skanis vai Imants Vekmanis (kapteinis Grants), Miks Galvanovskis (kapteinis Džons Mengls), Jānis Kirmuška (Paganels), Edgars Lipors (lords Glenervens), Zane Vaļicka (lēdija Glenervena), Māris Skrodis (Talkavs un Toms Ostins), Sandija Misika (Mērija), Sandis Bergholds (Roberts), Dzintars Lipors (Airons un Tirgotājs), Madars Zvagulis (pulkvedis Maknebs) un citi aktieri. Horeogrāfijas izrādei veido Sanita Misika, skaņdarbu muzikālās aranžijas - Raitis Aukšmuksts, bet izrādes vokālais pedagogs ir dziedātājs Juris Vizbulis.

"Pēc rokoperas Mauglis, kas tika atzīta par 2021. gada izcilāko kultūras pasākumu un Covid-19 mājsēdes dēļ arī par programmā Latvijas Skolas soma skatītāko izrādes ierakstu, Kapteiņa Granta bērni ir nākamais Latvijas Jaunatnes teātra lieluzvedums, kurā bez aktieriem piedalīsies arī vairāki desmiti tautas deju ansambļa Dzintariņš dejotāji un Latvijas Jaunatnes teātra studijas audzēkņi," stāsta izrādes producents Juris Millers. “Šis ir aizraujošs, negaidītiem pavērsieniem un piedzīvojumiem bagāts stāsts visai ģimenei, kuru īpaši paspilgtina Imanta Kalniņa un Knuta Skujenieka leģendārās dziesmas," viņš saola.

Režisore Laila Kirmuška piebilst: “Šī izrāde būs par drosmi, mīlestību, pārbaudījumiem un piedzīvojumiem. Skatoties uz paša kapteiņa Granta bērniem varu teikt - nekad nevajag ļauties izmisumam. Drosme atsver visu!”

Muzikālās izrādes Kapteiņa Granta bērni pirmizrāde notiks Ādažu kultūras centrā 6. oktobrī, kam sekos izrādes Ogrē (7. oktobrī), Rīgā, VEF kultūras pilī (8. oktobrī – izsludināta arī papildizrāde!), Valmierā (13. oktobrī), Ventspilī (15. oktobrī), Jelgavā (21. oktobrī), un Liepājā (22. oktobrī).

Izrāde ir iekļauta programmā Latvijas Skolas soma, savukārt biļetes var iegādāties Biļešu paradīzē!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja